Kemiallisten aseiden kieltojärjestöllä Syyria-kokous

Järjestön tarkastajilla edessään vaikea työ, todisteet kaasuiskusta on saatettu hävittää

Bart Maat / EPA
Kemiallisten aseiden kieltojärjestöllä Syyria-kokous

OPCW:n päämaja sijaitsee Haagissa.

STTDamaskos

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW kokoontuu tänään päämajassaan Haagissa pohtimaan Syyrian kaasuiskua ja sitä seuranneita länsimaiden ilmaiskuja. Järjestön tarkastajat ovat jo matkustaneet Syyriaan, mutta eivät tiettävästi ole vielä aloittaneet työtään Dumassa.

Tarkastajien työtä vaikeuttaa se, että todisteita on saatettu hävittää tai viedä pois paikalta.

–Tämä mahdollisuus on otettu huomioon. Tarkastajat tulevat etsimään näyttöä siitä, onko tapahtumapaikkaa sotkettu, vakuutti edellisessä tarkastusryhmässä mukana ollut konsultti Ralf Trapp.

Syyrian apulaisulkoministeri Ayman Soussan luonnollisesti vakuutti, että tarkastajat saavat tehdä työtään "ammattimaisesti, objektiivisesti, puolueettomasti ja vailla painostusta".

OPCW kertoi vuonna 2014, että Syyrian hallitus on tuhonnut kaikki kemiallisten aseiden varastonsa. Järjestö joutui kuitenkin viime vuonna myöntämään, että maan pohjoisosaan, Khan Sheikhunin kaupunkiin tehdyssä iskussa oli käytetty sariinia.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön mukaan yli 40 ihmistä sai surmansa Dumaan Itä-Ghutaan tehdyssä iskussa runsas viikko sitten.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio