Floridassa kouluammuskelu: Kuolleita pelätään olevan useita, ampuja otettu kiinni – "Pisimmät 20 minuuttia elämässäni"

Maps4News
Floridassa kouluammuskelu: Kuolleita pelätään olevan useita, ampuja otettu kiinni – "Pisimmät 20 minuuttia elämässäni"
STTAamulehti, STT, Reuters

Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa tapahuneessa kouluampumisessa on ainakin 14 haavoittunutta, kertoo paikallinen poliisi Twitterissä. Poliisin mukaan uhreja on viety sairaalaan.

Lisäksi viranomaisten mukaan kuolonuhreja saattaa olla useita.

Epäilty ampuja on otettu kiinni.

Yhdysvaltain Floridassa tehdystä kouluampumisesta epäilty on poliisin mukaan kohteeksi joutuneen koulun entinen oppilas, kertoo CBS News.

Poliisin mukaan epäilty ampuja on noin 18-vuotias. Hänet saatiin kouluampumisen jälkeen kiinni koulun alueen ulkopuolelta.

Tutkintaa johtaa Browardin piirikunnan sheriffin toimisto, joka raportoi tapahtumien kulkua Twitterissä:

Mediatietojen mukaan jopa 50 lukion opiskelijaa on voinut loukkaantua.

Paikalliset viranomaiset kertovat Twitterissä, että Parklandin kaupungissa, Marjory Stoneman Douglasin lukiossa on tiettävästi useita uhreja.

Poliisi sanoo, että mahdollista ampujaa ei ole vielä saatu kiinni. Ihmisiä on kehotettu välttämään koulun ympäristöä.

Opiskelija Jeiella Dodoo kertoi CBS Newsille kuulleensa kuusi laukausta. Kaikki lähtivät juoksemaan ja tilanne oli kaoottinen.

Uutiskanava CBS:n paikallisen sivuston mukaan pelastuslaitos arvioi, että haavoittuneita saattaa olla 20–50. Myös Miami Herald -lehti kertoo, että haavoittuneita olisi yli 20.

Tapahtumien kulku on toistaiseksi vielä epäselvä. Miami Herald kertoo, että ilmakuvista näkyy, kuinka poliisi on evakuoinut opiskelijoita pois koulurakennuksesta.

Vanhempi Caesar Figeuroa kertoi CBS Newsille, että hänen tyttärensä oli piilossa komerossa, eikä uskaltanut puhua kännykkään, vaan lähetti vietejä.

–Oli pahin painajainen, etten kuullut tyttärestäni 20 minuutin. Ne olivat pisimmät 20 minuuttia elämässäni.

Parkland sijaitsee Miamin pohjoispuolella.

Poliisi kertoo, että mahdollista ampujaa ei ole vielä saatu kiinni.

Ihmisiä on kehotettu välttämään koulun ympäristöä.

Kouluampumisia keskimäärin kerran viikossa

Yhdysvalloissa on tapahtunut tämän vuoden puolella jo useita ampumisia. Asevalvontaa ajavan Everytown for Gun Safety -kansalaisjärjestön mukaan tammikuun 2013 jälkeen maassa on tapahtunut ainakin 283 kouluampumista. Keskimäärin se vastaa yhtä kouluampumista joka viikko.

Vuonna 2012 tapahtuneen Sandy Hookin verilöylyn jälkeen varotoimenpiteet ja harjoittelut kouluampumisen varalta ovat moninkertaistuneet yhdysvaltalaiskouluissa. Sandy Hookin alakoulun ampumisessa sai surmansa 20 lasta ja kuusi aikuista.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio