Tiede

Israelista on löydetty vanhin Afrikan ulkopuolinen ihmisfossiili – muuttoliike Afrikasta alkoi 50 000 vuotta luultua aiemmin

STT

Israelissa on kaivettu esiin vanhimmat ihmisen jäännökset Afrikan ulkopuolella. Jäännökset löydettiin Misliyan luolasta Karmelvuorella. Asiasta kertoi yhdysvaltalainen Science-lehti torstaina.

Löydettyjen jäännösten joukossa oli muun muassa leukaluu ja hampaita, joiden iäksi on määritelty 174 000–188 000 vuotta. Tämä vahvistaa jo aiemmin esitetyn teorian siitä, että ihmisiä muutti pois Afrikasta noin 50  000 vuotta aiemmin kuin tähän asti on luultu.

Ihmisluiden lisäksi samasta luolasta löytyi todisteita siitä, että sen ajan ihmiset käyttivät tulta ja metsästivät suurriistaa.

Aiemman, dna:han perustuneen tutkimuksen mukaan ihmiset poistuivat Afrikasta vieläkin aiemmin kuin nyt löydetyt fossiilit todistavat.


Kommentit (10)

 • The Pale Ontologist

  Afrikasta löytyy yhtä sun toista.

  Ihmiset eivät ole kehittyneet eri mantereille samaan aikaan, vaan selvästi levinneet erilaisten mutkien kautta Afrikasta. Tästä todistavat mm. genetiikka ja paleontologia.

  Ihminen on siis lähtöisin Afrikasta ja mitään muuta ei ole tarvetta myöntää, eikä historiaa tarvetta kirjoittaa uudestaan. Ihmisten pitää vaan hyväksyä tieteelliset tosiasiat ja jos ne eivät sovi omaan maailmankuvaan, niin voihan sitä maailmankuvaa muuttaa.

  Vanhin ihmisfossiili ei ole löytynyt Euroopasta, vaan Afrikasta, kuten yllä olevassa tiedeuutisessakin ihan selvästi sanottiin: ”vanhimmat ihmisen jäännökset Afrikan ulkopuolella”. Vanhin Homo Sapiensiksi luokiteltava fossiili on löytynyt Etiopiasta ja se on n. 200 000 vuotta vanha.

  Kommenttisi ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja.

 • Historia uusiksi.

  Ei löydy dinosauruksia paljoa ja muuta Afrikasta. Ihmiset ovat kehittyneet eri mantereille suunnilleen yhtä aikaa. Ei ihminen ole lähtöisin Afrikasta, koska tämä asia myönnetään ja historia kirjotetaan uudestaan? Euroopasta on löytynyt vanhin ihmisen fossiili, silti ihminen ei ole lähtöisin Euroopasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio