Ex-presidentin ystävä 20 vuodeksi kalterien taakse Etelä-Koreassa

STT

Etelä-Koreassa maan entisen presidentin Park Geun-hyen uskottu ja pitkäaikainen ystävä Choi Soo-sil tuomittiin tiistaina 20 vuodeksi vankilaan. Hänet todettiin syyllistyneen vallan väärinkäyttöön, lahjontaan ja valtion asioihin sekaantumiseen.

Syyte liittyi korruptioskandaaliin, jonka vuoksi presidentti Park erotettiin virastaan viime vuoden maaliskuussa.

Choi toimi vuosia Parkin neuvonantajana. Myös ex-presidenttiä vastaan käydään oikeutta.

Tuomarin mukaan Choi hyödynsi henkilökohtaisia suhteitaan Parkiin painostaakseen yrityksiä tekemään miljoonien eurojen lahjoituksia Choin hallitsemille säätiöille.

Tuomari lisäsi, että syytetty ei ollut osoittanut minkäänlaista katumusta. Choi on itse kiistänyt tehneensä mitään väärää.

Park valittiin presidentiksi 2013. Maan parlamentti päätti joulukuussa 2016 viedä hänet valtakunnanoikeuteen korruptioepäilyjen takia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio