Britannian Skipal-myrkytykseen liitetyt miehet pääsivät ääneen televisiossa – menivät katsomaan "kuuluisaa Salisburyn katedraalia"

LONDON METROPOLITAN POLICE / HANDOUT
Britannian Skipal-myrkytykseen liitetyt miehet pääsivät ääneen televisiossa – menivät katsomaan "kuuluisaa Salisburyn katedraalia"

Britannian viranomaiset julkaisivat peitenimillä toimineista Aleksandr Petrovista (oik.) ja Ruslan Boshirovista kuvia Salisburyssa viime maaliskuulta.

Reuters, Lea Peuhkuri

Venäjän valtion rahoittamalla RT-televisiokanavalla pääsivät tänään ääneen samannimiset miehet, joita Britannia syyttää kaksoisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären Julian myrkyttämisestä.

Britannia syytti viime viikolla teosta kahta venäläistä, joiden uskotaan toimineen peitenimillä Aleksandr Petrov and Ruslan Boshirov.

Kyseisillä nimillä esiintyneet miehet kertoivat RT:n haastattelussa, että he eivät työskentele Venäjän sotilastiedustelu GRU:lle, vaan ovat liikemiehiä.

Kertomansa mukaan he menivät Salisburyyn tutustuakseen kaupungin "kuuluisaan katedraaliin".

–Ystävämme olivat jo pitkään ehdottaneet, että meidän tulisi vierailla siinä kauniissa kaupungissa, miehet sanoivat haastattelussa.

He kertoivat viipyneensä kaupungissa vain reilun tunnin huonon sään takia.

–Kastuimme, menimme junaan ja tulimme takaisin Lontooseen, miehet sanoivat.

Miehet kertovat, että Britannian syytösten vuoksi he pelkäävät nyt liikkua ulkona. Heillä ei kertomansa mukaan ollut hajuvesipulloa matkalaukuissaan.

Miehet sanoivat, että he eivät olisi tulleet esiin, jos presidentti Vladimir Putin ei olisi sitä ehdottanut.

Reutersin mukaan miehissä on samoja piirteitä kuin kuvissa, jotka Britannia julkaisi Petrovista ja Boshirovista.

Putin toivoi esiintuloa

Putin sanoi keskiviikkona, että Venäjä oli etsinyt käsiinsä Petrovin ja Boshirovin, mutta heissä ei ollut mitään erityistä ja rikollista. Hän myös toivoi, että miehet tulisivat esiin ja puhuisivat.

RT:n päätoimittaja Margarita Simonjan kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että hän oli keskiviikkona tavannut ja haastatellut miehet, jotka olivat nimeltään Petrov ja Boshirov.

Britannia: Miehet työskentelevät GRU:lle

Britannia sanoo, että peitenimillä Petrov ja Boshirov toimineet miehet työskentelevät Venäjän sotilastiedustelu GRU:lle, ja he mitä ilmeisimmin saivat käskynsä myrkyttämisestä Venäjän hallinnosta.

Venäjä on toistuvasti kieltänyt sotkeutuneensa millään tavoin tapaukseen.

Skripal on entinen GRU:n työntekijä, joka petti kymmeniä agentteja Britannian MI6-tiedustelupalvelulle. Hän ja hänen tyttärensä löydettiin tiedottomina penkiltä Britannian Salisburyssa viime maaliskuussa. Heidät oli myrkytetty Neuvostoliitossa kehitetyllä novitshok-hermomyrkyllä.

He joutuivat viikoiksi sairaalahoitoon, mutta selviytyivät.

Heinäkuussa Salisburyn lähellä asunut nainen Dawn Sturgess kuoli, kun hän suihkutti iholleen nestettä kumppaninsa Charlie Rowleyn löytämästä hajuvesipullosta. Pullossa olikin novisthok-myrkkyä.

LONDON METROPOLITAN POLICE / HANDOUT
Britannian viranomaiset syyttävät, että peitenimillä toimineet Aleksandr Petrov (oik.) ja Ruslan Boshirov myrkyttivät Sergei ja Julia Skripalin maaliskuussa Salisburyssa.

Britannian viranomaiset syyttävät, että peitenimillä toimineet Aleksandr Petrov (oik.) ja Ruslan Boshirov myrkyttivät Sergei ja Julia Skripalin maaliskuussa Salisburyssa.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Venäläisillä kävi pieni vahinko. Britit kertoivat salanimillä matkustaneista kavereista. Ja Venäläiset marssittivat julkisuuteen oikeasti saman nimiset kaverukset, kun piti olla saman näköiset.

  • Demoni

    Vai hassu yhteensattuma- brittien kyseessä ollessa löytyminen oli varmaa, oli sitten kenen huone tahansa. Oudompaa oli, että maaliskuusta heinäkuuhun sama pullo odotti löytymistään roskiksessa, harvat on tyhjennysvälit. Oudolta suunnitelmassa tuntuu myös, että miehen myrkyttämiseksi välineeksi valitaan naisten hajuvesi. No ehkä brittipoliitikoille siinä ei ole mitään outoa, sen verta erikoisia juttuja heistä ja harrastuksistaan on sentään kuultu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio