Zelenskyi sai Hiroshimassa merkittäviä lupauksia liittolaisilta

Kokous järjestetään Japanin Hiroshiman kaupungissa. Aamulehti näytti tässä artikkelissa uutistoimisto Reutersin välittämää suoraa lähetystä kokouspaikalta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi keskustelivat G7-maiden kokouksen yhteydessä Hiroshimassa sunnuntaina.

| Päivitetty

UKRAINAN presidentti Volodymyr Zelenskyi keräsi sunnuntaina Japanin Hiroshimassa useita uusia lupauksia Ukrainan aseellisesta ja diplomaattisesta tuesta.

G7-ryhmä on kokoontunut viikonloppuna Hiroshimaan. Zelenskyin yllätysvierailun dominoiman kokouksen aikana Ukrainalle luvattiin lisää aseapua sekä koulutusta F-16-hävittäjiin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti Japanissa uudesta 375 miljoonan dollarin apupaketista Ukrainalle. Zelenskyin kansliapäällikön Andri Jermakin mukaan pakettiin sisältyy muun muassa lisää ammuksia Ukrainan aiemmin saamiin Himars-järjestelmiin.

Lisäksi Yhdysvallat sallii liittolaismaidensa toimittaa Ukrainalle F-16-hävittäjiä. Britannian pääministeri Rishi Sunak myös kertoi, että ukrainalaisten koulutukset niiden käyttöön aloitetaan kesällä. Britannialla ei kyseisiä hävittäjiä ole, mutta useilla muilla Nato-mailla on.

Biden ja Zelenskyi pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa Zelenskyi kommentoi myös Bahmutin tilannetta:

Zelenskyin kutsuminen ydinsodan kauhuja symboloivaan Hiroshimaan on myös ”syvästi merkityksellinen” tuen ja solidaarisuuden osoitus, G7-kokousta isännöivä Japanin pääministeri Fumio Kishida sanoi.

Kokoukseen on kutsuttu myös merkittäviä maita G7-kokoonpanon ulkopuolelta, kuten Brasilian ja Intian johtajat. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että kokouksen yksi tarkoitus onkin saada nämä maat puhuttua Ukrainan tueksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut