Poliisi pitää Uuden-Seelannin hostelli­paloa tuho­polttona – uhrimäärä edelleen epäselvä

Ihmisiä on edelleen kateissa palon jäljiltä.

Pelastajat tutkivat palanutta hostellia Wellingtonissa 17. toukokuuta.

Uudessa-Seelannissa poliisi uskoo ainakin kuuden ihmisen kuoleman aiheuttaneen hostellipalon olleen tuhopoltto. Tapauksesta on aloitettu henkirikostutkinta.

Toimittajille puhunut poliisijohtaja ei avannut perusteita poliisin epäilyksille. Ketään ei ole otettu kiinni, mutta poliisilla on lista ihmisiä, joita halutaan kuulla.

Aiemmin poliisi kertoi, että rakennuksessa oli pari tuntia ennen suurta paloa palanut sohva eikä siitä ollut ilmoitettu pelastustoimelle. Palojen mahdollinen yhteys on tutkinnassa.

Tulipalo tapahtui Wellingtonissa tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa. Ihmisiä on edelleen kateissa palon jäljiltä, joten kuolonuhreja voi löytyä lisää. Palokunta löysi tiistaina kuusi ruumista mutta ei pystynyt tutkimaan koko rakennusta, koska sen katto oli osin sortunut.

Poliisi pääsi keskiviikkona aloittamaan tutkinnan sisällä rakennuksessa sen jälkeen kun sen katsottiin olevan turvallista.

Nelikerroksisessa hostellissa on yli 90 huonetta. Kymmenet ihmiset pelastuivat palosta, osa savun läpi pakenemalla ja osa katolta pelastuslaitoksen tikasautojen avustamina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut