Tuomioistuin: Trump käytti toimittajaa seksuaalisesti hyväkseen 1990-luvulla, Trumpin korvattava naiselle 5 miljoonaa dollaria

Syyte raiskauksesta kaatui. Trump kiisti syytökset ja väitti, ettei ole koskaan edes tavannut naista. Kyse oli siviilioikeudellisesta oikeudenkäynnistä, ei rikossyytteestä.

Elizabeth Jean Carroll saapui oikeuteen tiistaina New Yorkissa.

| Päivitetty

Yhdysvaltalaisen tuomioistuimen valamiehistö vapautti maan entisen presidentin Donald Trumpin syytteistä, joiden mukaan hän olisi raiskannut naisen 1990-luvun puolivälissä, kertovat uutistoimistot. Sen sijaan Trumpin katsottiin syyllistyneen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja kunnianloukkaukseen.

Kyse oli siviilioikeudellisesta oikeudenkäynnistä, ei rikossyytteestä. Valamiehistö määräsi Trumpin maksamaan naiselle korvauksia yhteensä viisi miljoonaa dollaria eli runsaat 4,5 miljoonaa euroa.

Toimittaja-kirjailija Elizabeth Jean Carroll on syyttänyt entistä presidenttiä myös pahoinpitelystä ja kunnianloukkauksesta.

Carrollin mukaan Trump raiskasi hänet 1990-luvun puolivälissä tavarataloketjun liikkeen sovituskopissa. Trump on myös loukannut Carrollin kunniaa toimittaja-kirjailijan mukaan sen jälkeen, kun hän kertoi raiskauksesta julkisesti. Carroll, 79, todisti oikeudessa Trumpin raiskanneen hänet.

Trump on kiistänyt raiskaussyytöksen ja väittänyt, ettei ole koskaan edes tavannut Carrollia ja että Carroll valehtelee, ”eikä ole minun makuuni”.

Carroll nosti Trumpia vastaan oikeusjutun kunnianloukkauksesta. The New York Magazine julkaisi kuvan, jossa Carroll on samassa seurassa Trumpin ja tämän silloisen vaimon Ivana Trumpin kanssa.

Trumpin asianajajat yrittivät aiemmin pysäyttää oikeusjutun etenemisen, mutta tuomari päätti Carrollin hyväksi, että oikeusjutussa voidaan edetä. Carroll on vaatinut oikeuden kautta presidentiltä dna-näytettä, jota voitaisiin verrata näytteisiin, jotka otettiin hänen hameestaan väitetyn raiskauksen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut