Japanilaisyrityksen avaruusalus ei onnistunut Kuuhun laskeutumisessa

Japanilaisen Ispacen kantoraketti lähti avaruuteen joulukuussa. Sen piti olla ensimmäinen kaupallisen yhtiön laskeutuja kuussa, mutta sitten laskeutuminen meni pieleen.

Japanilaisen startup-yritys Ispacen avaruusalus epäonnistui yrityksessään laskeutua Kuuhun. Ispacen toimitusjohtaja ja perustaja Takeshi Hakamada kertoi keskiviikkoaamuyöstä tiedotteessa, ettei yritys odota kuulaskeutumisen päättyneen onnistuneesti tällä kertaa.

Yritys uskoo kuulaskeutujan tehneen rajun laskun Kuun pinnalle. Aiemmin yritys kertoi menettäneensä yhteyden laskeutujaansa, kun se alkoi laskeutua Kuuhun.

Kaksi metriä pitkä ja 340 kiloa painava luotain oli Kuun kiertoradalla maaliskuusta saakka. Laskeutujan vei avaruuteen SpaceX-yhtiön Falcon-kantoraketti joulukuussa.

”Emme ole saaneet vahvistettua yhteyttä laskeutujaan. Meidän on oletettava, ettemme kyenneet laskeutumaan Kuuhun onnistuneesti, yhtiön edustaja kertoi toimittajille tiistaina vajaat puoli tuntia sen jälkeen, kun laskeutujan oli määrä laskeutua Kuuhun.”

Jos alus olisi päässyt onnistuneesti Kuuhun, siitä olisi tullut ensimmäinen kaupallisen yhtiön laskeutuja Kuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut