Tiedottaja: Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kunto heikentynyt nopeasti venäläisessä vankilassa

Aleksei Navalnyia syytettiin helmikuussa 2021 muun muassa veteraanin häpäisystä. Hän on istunut vankilassa lähes siitä asti, kun hän palasi takaisin kotimaahansa Venäjälle tammikuussa 2021.

Venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kunto on heikentynyt nopeasti lyhyen ajan sisällä, kertoi Navalnyin lehdistösihteeri Kira Jarmyš Twitterissä.

Jarmyšin mukaan Navalnyi on laihtunut kahdeksan kiloa 15 päivän aikana. Hän sanoo Navalnyin kärsineen lauantain vastaisena yönä akuutista vatsakivusta, johon tämä ei ole saanut hoitoa.

Tiedottajan mukaan ei ole poissuljettua, että Navalnyi olisi myrkytetty tämän ollessa vankilassa, jotta tämän terveys heikkenisi hitaasti, mutta varmasti.

Jarmyš sanoo, että Navalnyi vapautettiin rangaistussellistä perjantaina, mutta lähetettiin sinne takaisin 13. kerran maanantaina.

Navalnyi kertoi omalla Twitter-tilillään, että syynä hänen epäinhimilliseen kohteluunsa ovat todennäköisesti hänen organisaationsa taannoin tekemät paljastukset vankilaviranomaisten korruptiosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut