Paavi joutuu olemaan useita päiviä sairaalassa hengitystieinfektion takia

Paavi, 86, oli valitellut hengitysvaikeuksia. Aiemmin Vatikaani kertoi, että paavi oli sairaalassa ennalta sovituissa tarkastuksissa.

Paavi Franciscus kuvattiin Vatikaanissa 8. maaliskuuta.

| Päivitetty

Paavi Franciscuksella on todettu hengitystieinfektio, jonka vuoksi hän joutuu olemaan muutaman päivän sairaalahoidossa, Vatikaani kertoo.

”Viime päivinä paavi Franciscus on valitellut hengitysvaikeuksia”, Vatikaanin edustaja Matteo Bruni sanoi tiedotteessa.

Tutkimuksissa löytyi hengitystieinfektio, ”joka vaatii muutaman päivän asianmukaista sairaalahoitoa.” Brunin mukaan paavilla ei ole koronavirustartuntaa.

86-vuotias paavi vietiin aiemmin päivällä hoitoon Rooman Gemellin sairaalaan hänen valitettuaan hengitysvaikeuksia.

Päivällä Vatikaanin edustaja kertoi, että paavi oli sairaalassa aiemmin sovituissa tarkastuksissa. Mediatiedot kuitenkin kertoivat paavilla olleen hengitysvaikeuksia, ja että hänen torstaiaamun menonsa oli peruttu.

Aiemmin paavi Franciscus oli esiintynyt hyvävointisen oloisena viikoittaisessa kohtaamisessaan uskovien kanssa. Hänen kuitenkin nähtiin irvistävän, kun häntä avustettiin erikoisvalmisteisen ajoneuvonsa kyytiin.

Argentiinalaispaavi kärsii kroonisesta polvikivusta, jonka vuoksi hän on viime kuukausina turvautunut pyörätuoliin.

Toistaako Franciscus edeltäjänsä ratkaisun?

Paavia hoidetaan samassa Gemellin sairaalassa, jossa hänet leikattiin heinäkuussa 2021 umpipussin tulehduksen vuoksi. Hän oli tuolloin sairaalassa kymmenen päivää. Tammikuussa paavi kertoi haastattelussa tulehduksen uusiutuneen.

Viime vuonna useita paavin esiintymisiä peruttiin polvikivun vuoksi, ja viime heinäkuussa hän sanoi, että hänen on hiljennettävä tahtia.

Paavin terveydentilalla spekuloidaan säännöllisesti. Erityisesti keskustelua on herättänyt se, aikooko Franciscus edeltäjänsä Benedictus XVI:n tavoin eläköityä.

Saksalainen Benedictus järkytti vuonna 2013 jättäessään tehtävänsä. Hän oli sitten keskiajan ensimmäinen paavi, joka väistyi paikaltaan ennen kuolemaansa.

Franciscus on sanonut toimivansa samoin, jos hänen terveydentilansa huononee eikä hän pysty suoriutumaan tehtävästään. Helmikuisessa haastattelussa hän kuitenkin painotti, ettei ero ole hänen suunnitelmissaan.

Korkeasta iästään ja terveyshuolistaan huolimatta Franciscus matkustaa edelleen paljon. Hän kävi alkuvuonna Etelä-Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa ja ensi kuussa hän aikoo matkustaa Unkariin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut