FT: Sijoitusjätti BlackRock ja sveitsiläispankki UBS kiinnostuneita Credit Suissen ostamisesta – BlackRock kiistää lehtitiedot

Toteutuessaan UBS:n ja Credit Suissen fuusio olisi Euroopan merkittävin pankkiyhdistyminen sitten finanssikriisin.

Financial Timesin lähteiden mukaan Sveitsin keskuspankki ja finanssivalvoja Finma järjestävät neuvotteluja, jotta luottamusta maan pankkisektoriin saataisiin vahvistettua. Sveitsin lippu kuvattuna Credit Suissen konttorin edustalla Bernissä marraskuussa 2022.

18.3. 8:47 | Päivitetty 18.3. 17:01

Sveitsiläinen suurpankki UBS neuvottelee siitä, että se ostaisi sveitsiläisen Credit Suissen joko kokonaan tai osittain, uutisoi talouslehti Financial Times (FT). Financial Timesin ja uutistoimisto AFP:n mukaan BlackRock kuitenkin kiisti väitteet lauantaina.

FT:n mukaan UBS ja Credit Suisse tapaavat viikonloppuna keskustellakseen asiasta. FT:n tiedot perustuvat nimettöminä pysytteleviin lähteisiin.

Lähteiden mukaan Sveitsin keskuspankki (SNB) ja finanssivalvoja Finma järjestävät neuvotteluja, jotta luottamusta maan pankkisektoriin saataisiin vahvistettua. Keskuspankki ja Finma kertoivat yhdysvaltalaisille ja brittiläisille kollegoilleen, että heidän ensisijainen suunnitelmansa Credit Suissen luottamuskriisin pysäyttämiseksi olisi yhdistää se UBS:ään, eräs lähde kertoi FT:lle.

Erään lähteen mukaan Sveitsin keskuspankki haluaa, että lainanantajat sopivat ratkaisusta ennen kuin markkinat avautuvat maanantaina. Sopimuksesta ei ole kuitenkaan takuuta, lähde jatkoi.

Credit Suisse ja UBS kieltäytyivät kommentoimasta asiaa FT:lle, samoin kuin Sveitsin keskuspankki, Yhdysvaltain keskuspankki ja Britannian keskuspankki.

Ongelmiin ajautuneen Credit Suissen osake oli perjantaina jälleen tuntuvassa laskussa.

Myös Yhdysvaltalainen sijoitusjätti BlackRock valmistelee kilpailevaa tarjousta sveitsiläispankki Credit Suissesta, uutisoi Financial Times. Lehden tiedot perustuvat asiasta perillä oleviin nimettömiin lähteisiin.

BlackRock on yksi maailman suurimmista varainhallintayhtiöistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut