Tikotok-boikotti laajenee: Uusi-Seelanti kieltää Tiktokin käytön parlamentin jäsenten laitteilla

Monet maat ovat kieltäneet kiinalaisomisteisen Tiktokin käytön parlamentin jäsenille myönnetyillä laitteilla. Nyt joukkoon liittyy Uusi-Seelanti.

17.3. 7:37

Uusi-Seelanti kieltää kiinalaisomisteisen Tiktok-videosovelluksen käytön maan parlamentin jäsenille myönnetyillä laitteilla. Viranomaiset kertoivat asiasta uutistoimisto AFP:lle perjantaina. Kiellon perusteena ovat turvallisuussyyt.

Tiktok kielletään kaikilla laitteilla, joilla on pääsy Uuden-Seelannin parlamentin verkkoon. Kielto astuu voimaan kuun lopussa.

Aiemmin vastaavan päätöksen ovat tehneet Euroopan unioni, Yhdysvallat, Kanada ja viimeksi torstaina Britannia.

Viranomaiset ovat olleet huolissaan siitä, että kiinalaiset viranomaiset voisivat käyttää Tiktokin käyttäjätietoja. Sovelluksen omistaa kiinalainen teknologiayhtiö ByteDance. Varmaa tietoa ei ole siitä, paljonko tietoa käyttäjistä päätyy yhtiölle ja mitä sillä tehdään.

Tiktok on aiemmin myöntänyt ByteDancen työntekijöiden Kiinassa päässeen käsiksi yhdysvaltalaisten tilien tietoihin, mutta yhtiö on kiistänyt, että tietoja olisi annettu Kiinan viranomaisille.

Torstaina kerrottiin, että Yhdysvaltain hallinto uhkaa kieltää Tiktokin käytön kokonaan, jos se pysyy Kiinan omistuksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut