Georgian oppositio ilmoitti jatkavansa mielenosoituksia, vaikka lakiesitys ulkomaisista agenteista vedettiin pois

Torstai-illaksi on suunnitteilla uusia mielenilmauksia. Kremlin mukaan tilanne naapurimaassa huolestuttaa.

Georgian oppositio ilmoitti, että se haluaa takeet maan suuntaamisesta länteen ennen kuin mielenosoitukset loppuvat. Mielenosoittajalla oli yllään EU-lippu.

9.3. 12:50

Tbilis

Georgian oppositio ilmoitti torstaina, etteivät mielenosoitukset maassa lopu, vaikka maata hallitseva Georgialainen unelma -puolue lupasi vetää takaisin kiistanalaisen lakiesityksensä ulkomaisista agenteista.

”Niin kauan kun ei ole olemassa takeita siitä, että Georgia on vakaasti länteen suuntautuvalla kurssilla, nämä prosessit eivät lopu”, ryhmä oppositiopuolueita sanoi yhteisjulistuksessaan.

Ryhmä vaati samalla kymmenien mielenosoituksissa pidätettyjen vapauttamista ja ilmoitti, että torstai-illaksi on suunnitteilla uusia mielenilmauksia.

Lakiesityksen mukaan esimerkiksi tiedotusvälineet ja kansalaisjärjestöt, joilla on kansainvälisiä yhteyksiä, olisivat joutuneet rekisteröitymään. Myös Venäjällä on vastaavanlainen laki.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo tilanteen naapurimaassa antavan aihetta huoleen, vaikka Venäjällä ja Georgialla ei varsinaisia suhteita tällä hetkellä olekaan.

Georgian presidentti Salome Zurabishvili oli jo aikaisemmin ilmoittanut, että hän estää lain voimaantulon veto-oikeudellaan.

Kymmenettuhannet ihmiset vastustivat keskiviikkona lakiesitystä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut