Israelin valtiovarainministeri pahoitteli sanavalintaansa, oli vaatinut palestiinalaiskaupungin tuhoamista

Valtiovarainministeri Bezalel Smotrich johtaa äärioikeistolaista puoluetta, joka on mukana pääministeri Benjamin Netanjahun oikeistohallituksessa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu (vas.) ja valtiovarainministeri Bezalel Smotrich tiedotustilaisuudessa Jerusalemissa 25. helmikuuta.

5.3. 7:50

Jerusalem

Israelin valtiovarainministeri Bezalel Smotrich on pahoitellut aiempaa sanavalintaansa vaadittuaan palestiinalaiskaupunki Huwaran tuhoamista.

Kaksi nuorta siirtokuntalaista ammuttiin autoonsa Israelin miehittämällä Länsirannalla sijaitsevassa kaupungissa viime viikon sunnuntaina.

”Luulen, että Huwara pitää tuhota”, Smotrich sanoi viime keskiviikkona.

”On mahdollista, että käytin väärää sanaa”, Smotrich sanoi lauantaina paikalliselle televisiokanavalle.

Myöhemmin Smotrich kirjoitti Twitterissä, ettei tarkoittanut haluavansa vahingoittaa viattomia, kun hän puhui Huwaran tuhoamisesta.

Smotrich johtaa äärioikeistolaista Uskonnollinen sionismi -puoluetta, joka on mukana pääministeri Benjamin Netanjahun johtamassa oikeistohallituksessa.

YK ja Yhdysvallat tuomitsivat voimakkaasti kommentit

YK:n ihmisoikeuksista vastaava johtaja Volker Türk tuomitsi Smotrichin kommentit käsittämättömäksi yllytykseksi väkivaltaan ja vihamielisyyteen. Israelin perinteinen liittolainen Yhdysvallat oli kommenteissaan vielä tylympi.

”Ne kommentit olivat vastenmielisiä, vastuuttomia ja iljettäviä”, Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Ned Price sanoi.

Huwaran ampumista oli edeltänyt Israelin joukkojen tappavin operaatio miehittämällään Länsirannalla lähes 20 vuoteen, kun 11 palestiinalaista sai surmansa Nablusin kaupungissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut