NY Times: Kuoleman­tuottamuksesta syytetyn Alec Baldwinin syytteitä lievennettiin

Näyttelijä Alec Baldwin sai tammikuun lopulla syytteen kuolemantuottamuksesta. Nyt syyttäjät ovat lieventäneet Baldwinin saamia syytteitä.

Kuvaajat olivat paikalla, kun näyttelijä Alec Baldwin poistui kotoaan New Yorkissa 31. tammikuuta.

20.2. 20:15

Syyttäjät ovat lieventäneet yhdysvaltalaisen näyttelijän Alec Baldwinin saamia syytteitä kuolemantuottamuksesta, kertoo The New York Times.

Baldwin sai tammikuun lopulla syytteen kuolemantuottamuksesta. Syynä on Rust-elokuvan kuvauksissa lokakuussa 2021 tapahtunut ampuma-aseonnettomuus, jossa kuoli kuvaaja Halyna Hutchins. Onnettomuus tapahtui, kun Hollywood-tähti Baldwin harjoitteli kohtausta karjatilalla lähellä Santa Fen kaupunkia New Mexicossa ja hänen käsissään ollut ase laukesi.

Baldwinin käyttämä ase oli rekvisiitta-ase, johon oli jostain syystä ladattu oikeita patruunoita.

Tammikuussa saatujen syytteiden perusteella Baldwin olisi voitu tuomita minimissään viideksi vuodeksi vankilaan. Nyt syytteet ovat lieventyneet sen verran, että näyttelijää uhkaa maksimissaan 18 kuukautta linnaa.

Lue lisää: Hollywood-tähti Alec Baldwin saa syytteen ampumisesta, joka johti kuvaajan kuolemaan lännenelokuvan kuvauksissa

Lehden mukaan syyttäjät perustelevat ratkaisua sillä, että he haluavat välttää mahdollisia tulevia tappeluita Baldwinin ja tämän asianajajien kanssa. Pienten yksityiskohtien sijaan syyttäjät pitävät tärkeämpänä kokonaisuutta, syyttäjien tiedottajan lausumisista on tulkittavissa.

Lievennetyt syytteet pätevät myös Rustissa rekvisiitta-avustajana toiminutta Hannah Gutierrez Reediä, joka niin ikään sai tammikuussa syytteet kuolemantuottamuksesta.

Ennen ampuma-asevälikohtausta Gutierrez Reed oli valittanut liian vähistä työntekijöistä, mutta myös hän oli saanut moitteita muun muassa kuvauspaikalle jätetyistä haulikoista.

Gutierrez Reed on myöntänyt ladanneensa aseet onnettomuus­päivänä sekä tarkistaneensa Baldwinin aseen ennen kohtalokkaita harjoituksia. Lounaan jälkeen hän ei kuitenkaan enää sitä tehnyt, sillä ase oli lukittuna kassakaapissa lounastauon aikana.

Baldwin on kieltänyt olevansa vastuussa tapauksesta. Hänen mukaansa hänelle kerrottiin, että aseella ei voisi oikeasti ampua ketään.

Baldwinin on syytetty olleen huolimaton ja välinpitämätön Rustin kuvauksissa. Median mukaan hän esimerkiksi puhui puhelimessa elokuvan asekoulutuksen aikana.

Syyttäjien mukaan Baldwin toimi kuvauksissa holtittomasti. Julki tulleet asiakirjat kertovat BBC:n mukaan kuvausten ”kaaottisista” järjestelyistä ja ”holtittomasta” suhtautumisesta aseiden turvalliseen käyttöön.

Hutchinsin perhe kertoi helmikuun puolivälissä haastaneensa myös Baldwinin oikeuteen. Asianajajan mukaan perhe vaatii kanteessaan määrittelemätöntä rahasummaa korvaukseksi muun muassa tahallisesta henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut