Ruotsalaismediat: Turkki valmis uusiin Nato-keskusteluihin Ruotsin kanssa

SVT:n mukaan Çavuşoğlu kertoi neuvotteluvalmiudesta maanantaiaamuna tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

”Olemme tietenkin täysin valmiita jatkamaan näitä keskusteluja”, Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström sanoi.

20.2. 11:58

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on ilmaissut, että Turkki on valmis uusiin keskusteluihin Ruotsin ja Suomen kanssa. Asiasta kertoi Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström saapuessaan ulkoministerien kokoukseen Brysselissä.

”Olemme tietenkin täysin valmiita jatkamaan näitä keskusteluja”, sanoi Billström Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan ja kutsui viestiä hyväksi ja tervetulleeksi.

SVT:n mukaan Çavuşoğlu kertoi neuvotteluvalmiudesta maanantaiaamuna tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Turkki kuitenkin sanoo yhä, ettei Ruotsi täytä Turkin sille asettamia velvoitteita.

”On Ruotsin asia ryhtyä toimiin”, sanoi Çavuşoğlu.

Blinken totesi tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat tukee ”voimakkaasti” Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon. Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon ei ole kahdenvälinen eli bilateraalinen asia Turkin kanssa.

”Uskomme, että Nato toivottaa heidät [Suomen ja Ruotsin] jäsenikseen pian”, Blinken sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut