Pohjois-Koreasta laukaistun ballistisen ohjuksen epäillään laskeutuneen Japanin talousvyöhykkeelle

Kyse on Pohjois-Korean ensimmäisestä ohjuslaukaisusta lähes kahteen kuukauteen.

18.2. 13:24 | Päivitetty 18.2. 13:51

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen Japaninmereen lauantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Kyse on Pohjois-Korean ensimmäisestä ohjuslaukaisusta lähes kahteen kuukauteen. Laukaisu tehtiin juuri, kun Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen on määrä aloittaa ensi viikolla neuvottelut siitä, miten maat vastaisivat jos Pohjois-Korea käyttäisi ydinasetta.

Myös Japani on vahvistanut ohjuslaukaisun tapahtuneen. Japanin hallituksen tiedottajan Hirokazu Matsunon mukaan kyseessä oli mannertenvälinen ballistinen ohjus (ICBM).

Japanin pääministeri Fumio Kishida kertoi, että ohjuksen uskotaan pudonneen mereen Japanin talousvyöhykkeelle Hokkaidon länsipuolelle.

Sotilaalliset jännitteet kasvoivat viime vuoden aikana alueella merkittävästi Pohjois-Korean tiheään tahtiin tekemien ohjuskokeiden vuoksi. Pohjois-Korea laukaisi vuonna 2022 enemmän ohjuksia kuin minään vuonna aiemmin.

Pohjois-Korea kertoi tammikuussa, että maa haluaa lisätä ydinaseidensa määrää eksponentiaalisesti. Maa aikoo myös kehittää uuden mannertenvälisen ballistisen ohjusjärjestelmän, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on ydinasein tehtävä vastaisku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut