Ukraina kritisoi Pink Floyd -yhtyeen perustaja­­jäsenen Roger Watersin puhetta YK:n turvallisuus­neuvostossa

Roger Waters puhui kokouksessa tämän viikon keskiviikkona Venäjän kutsumana. Ukrainan YK-lähettiläs kutsui Watersin puhetta "tiiliskiveksi Venäjän disinformaation muurissa".

Pink Floyd -yhtyeen perustajajäseniin lukeutuva Roger Waters puhui YK:n turvallisuusneuvostolle videoyhteyden välityksellä keskiviikkona 8. helmikuuta.

9.2. 18:11

Pink Floyd -yhtyeen perustajajäseniin lukeutuva Roger Waters on jatkanut Venäjän hyökkäys­sotaan liittyvien kiistanalaisten näkemystensä esittämistä, kertovat kansainväliset lähteet.

Waters puhui YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa tämän viikon keskiviikkona Venäjän kutsumana.

Puheessaan Waters tuomitsi Venäjän hyökkäyksen laittomaksi. Hän kuitenkin lisäsi, ettei hyökkäys hänen mukaansa ollut provosoimaton. Waters sanoi tuomitsevansa sekä hyökkäyksen että sen provokaattorit ja vaati välitöntä tulitaukoa.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei ollut provosoimaton. Joten tuomitsen myös provokaattorit mahdollisimman jyrkästi”, Waters sanoi.

Ukrainan YK-lähettiläs Serhi Kyslytsja kutsui Watersin puhetta ”tiiliskiveksi Venäjän disinformaation muurissa”.

Kyslytsja muistutti, että Neuvostoliitto kielsi aikoinaan Pink Floyd -yhtyeen, sillä se oli protestoinut vastoin Venäjän hyökkäystä Afganistaniin vuonna 1979. Kyslytsjan mukaan on ironista, että Waters yrittää nyt kaunistella toista hyökkäystä.

Myös Yhdysvaltain YK:n apulaislähettiläs Richard Mills kommentoi Watersin puhetta. Mills sanoi epäilevänsä Watersin asevalvontaan ja Euroopan turvallisuuskysymyksiin liittyvää asiantuntemusta.

”Myönnän toki, että hänellä on vaikuttava pätevyys levyttävänä artistina. Hänen pätevyytensä puhua meille asiantuntijana asevalvonnasta tai Euroopan turvallisuuskysymyksistä ei kuitenkaan ole yhtä ilmeinen”, Mills sanoi.

Watersin Venäjän hyökkäyssotaan liittyvät voimakkaat poliittiset kannanotot nousivat otsikoihin syyskuussa 2022 sen jälkeen, kun hän julkaisi nettisivuillaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puolisolle Olena Zelenskalle osoitetun avoimen kirjeen.

Watersin on aikaisemmin katsottu myötäilevän Venäjän presidentin Putinin kantoja ja moittivan Ukrainaa Venäjän hyökkäyksestä maahan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut