Kahdeksan ihmistä kuoli kylmyyteen ja janoon Välimerellä

Ihmiset olivat aluksen kyydissä, joka oli lähtenyt Tunisiasta aiemmin tällä viikolla. Laivan kyydissä oli yhteensä noin 50 siirtolaista.

4.2. 10:13

Kahdeksan ihmistä on kuollut kylmyyteen ja janoon Välimerellä sen jälkeen, kun heitä kuljettanut alus eksyi reitiltään. Asiasta kertoo The Guardian -sanomalehti.

Lisäksi neljä kuukautta vanha vauva kuoli pudottuaan laivan kyydistä sen jälkeen, kun hänen äitinsä luhistui ja kuoli kylmyyden takia. Italian rannikkovartiosto pelasti selviytyjät torstaina.

Selviytyjät kertoivat, että alus oli lähtenyt Tunisian Sfaxin satamasta muutamaa päivää aiemmin. Selviytyjät joutuivat epätoivossaan juomaan merivettä muonavarojen ehdyttyä.

Tunisialainen kalastaja-alus ilmoitti Maltan viranomaisille aluksen ahdingosta ja kertoi myös, että kyydissä vaikutti olevan kuolleita ihmisiä. Italialaisten viranomaisten mukaan ilmoitus ei kuitenkaan johtanut toimenpiteisiin.

Italian viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan tapahtuneesta.

Maltan hallitus ja rannikkovartiosto eivät ole vastanneet The Guardinin kommenttipyyntöihin.

Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu Dunja Mijatović on kehottanut Italian hallitusta muuttamaan tai poistamaan tuoreen asetuksen, joka hänen mukaansa hankaloittaa kansalaisjärjestöjen pelastustoimintaa.

Italian pääministeri Giorgia Melonin hallituksen asetus velvoittaa järjestöjen pelastusalukset palamaan välittömästi satamaan pelastustyön jälkeen. Aluksilla ei täten ole Mijatovićin mukaan mahdollisuutta vastata muihin hätäkutsuihin, vaikka ne voisivat pelastaa muitakin merihädässä olevia ihmisiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut