Pääministeri Marin vierailee torstaina Ruotsissa, Ruotsin Kristersson painotti tiedotteessa Natoon liittymistä ”käsi kädessä”

Sanna Marin tapaa Ruotsin pääministerin Ulf Kristerssonin. Marin on ensimmäinen pääministeri, jonka Kristersson vastaanottaa Ruotsissa kautensa aikana.

Pääministeri Sanna Marin tapaa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin Tukholmassa torstaina.

30.1. 8:03 | Päivitetty 30.1. 8:11

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaa Ruotsin pääministerin Ulf Kristerssonin Tukholmassa torstaina, tiedottaa valtioneuvoston kanslia. Pääministerit pitävät myös yhteisen tiedotustilaisuuden torstaina.

Pääministeri Marin on tiedotteen mukaan ensimmäinen pääministeri, jonka pääministeri Kristersson vastaanottaa Ruotsissa kautensa aikana.

Kanslian mukaan tapaamisen aiheina ovat Euroopan talous, kilpailukyky ja muut ajankohtaiset EU-aiheet sekä turvallisuuspoliittinen tilanne.

Turkin ja Ruotsin väliset neuvottelut Ruotsin Nato-jäsenyydestä ovat toistaiseksi jäissä. Turkki on jäädyttänyt neuvottelut, koska kokee Ruotsin loukanneen maata.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan väläytti Suomen Nato-jäsenyydelle sunnuntaina vihreää valoa kertomalla turkkilaisen uutistoimisto Anadolun mukaan, että voisi hyväksyä Suomen Natoon. Ruotsin jäsenyydelle Erdoğanilta ei sen sijaan löytynyt tukea.

Myös Ruotsin hallituksen kanslia tiedotti torstain tapaamisesta maanantaina. Kristersson painotti tiedotteessa Suomen ja Ruotsin yhteistyön pitkää historiaa sekä sitä, että maat menevät Natoon ”käsi kädessä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut