Poliisi piiritti joukkoampumisesta epäiltyä Los Angelesin lähellä

Ampuminen tapahtui alueella, jossa oli lauantaina juhlittu kiinalaista uuttavuotta. Ampumisessa kuoli kymmenen ihmistä ja kymmenen haavoittui.

Ampuminen tapahtui Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa. Alueella oli illan aikana juhlistettu kiinalaista uuttavuotta.

22.1. 11:23 | Päivitetty 22.1. 22:56

Yhdysvalloissa poliisi piiritti Suomen aikaan sunnuntaina illalla henkilöä, jota epäillään Kaliforniassa Monterey Parkissa tapahtuneesta joukkoampumisesta. Ampumisessa kuoli kymmenen ihmistä ja kymmenen haavoittui. Ampuminen tapahtui paikallisella tanssiklubilla.

Median julkaisemissa ilmakuvissa näkyy valkoinen pakettiauto, joka on poliisiautojen ympäröimänä Torracessa, Los Angelesin eteläpuolella.

Poliisi on julkaissut epäillystä valokuvia, jotka ovat ilmeisesti peräisin valvontakameroista. Aiemmin on kerrottu epäillyn ampujan olevan miespuolinen.

Viranomaistiedotteen mukaan piirikunnan sheriffinviraston murhaetsivät avustavat paikallista poliisia tutkinnassa. Uutistoimisto AP:n mukaan sheriffin edustaja kertoo ilmoituksen ampumisesta saadun paikallista aikaa lauantaina iltakymmenen jälkeen.

BNO News kertoi aiemmin, että alustavien tietojen mukaan ainakin 16:ta ihmistä olisi ammuttu ja useat uhrit olisivat kuolleet saamiinsa vammoihin. Haavoittuneiden määrää ei ole vahvistettu virallisesti. Sivuston mukaan ampumapaikan lähistössä on useita aasialais­omisteisia yrityksiä. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, monet uhreista löytyivät erään yrityksen sisätiloista.

Ampui umpimähkäisesti

Uudenvuoden juhlintaa oli BNO Newsin mukaan ollut Star Dance Studion tiloissa, ja paikalta otetussa kuvassa näkyi, että rakennuksen sisätiloissa oli lattialla useita ampumisen uhreja.

Uuttavuotta juhlistava festivaali oli järjestetty rakennuksen ulkopuolella, mutta ainakin valtaosa laukauksista, ellei kaikki, oli ammuttu rakennuksen sisätiloissa, BNO News kertoo. Lähistöllä asuva Wong Wei on kertonut Los Angeles Timesille, että hänen ystävänsä oli ollut klubin sisällä vessassa, kun ampuminen alkoi.

Poistuessaan vessasta ystävä oli nähnyt aseistetun henkilön ja kolme ruumista – kaksi naista sekä henkilön, joka oli ystävän mukaan ollut klubin johtaja. Wein ystävä oli paennut kotiinsa noin iltayhdentoista aikaan. Wein ystävät olivat kertoneet hänelle, että aseistettu henkilö oli vaikuttanut ampuneen umpimähkään.

BNO News -sivuston mukaan ampumapaikan lähistössä on useita aasialais­omisteisia yrityksiä. Alueen rakennuksia oli eristetty nauhoin lauantaina paikallista aikaa.

Eristetty teipein

Ampumapaikkaa vastapäätä ravintolan omistava Seung Won Choi kertoo Los Angeles Timesille, että hänen ravintolaansa oli juossut sisälle kolme ihmistä, jotka olivat käskeneet häntä lukitsemaan oven. Ravintolaan rynnänneiden mukaan alueella oli liikkunut mies konetuliaseen kanssa. Choin mukaan miehellä sanottiin olleen mukanaan runsaasti ammuksia.

BNO Newsin mukaan ampujalla kerrotaan olleen puoliautomaattikivääri.

Los Angeles Timesille pelkällä etunimellä kommentoinut lähistöllä asuva John sanoi tulleensa kotiin iltakymmenen aikoihin ja kuulleensa noin 4–5 laukausta. Tämän jälkeen hän kuuli poliisiautojen saapuvan paikalle. Hän kertoi olleensa huolissaan, koska tiesi paikalla juhlitun kiinalaista uuttavuotta. Hänen mukaansa alueella järjestetty festivaali oli kuitenkin jo loppunut ja siivottu lauantain osalta hänen saapuessaan paikalle.

Monterey Parkin kaupungin perjantaina julkaiseman tviitin mukaan juhlien oli lauantaina määrä kestää aamukymmenestä iltayhdeksään.

Uutistoimisto AFP:n tapahtumapaikalla olevien toimittajien mukaan alueella oli tapahtuneen jälkimainingeissa paljon poliiseja, minkä lisäksi alueita oli eristetty teipein ja yläpuolella lensi helikoptereita.

Poliisi on eristänyt tapahtuma-alueen nauhoin lauantaina 21. tammikuuta.

Kymmeniä tuhansia juhlijoita

Los Angeles Timesin mukaan Monterey Parkissa kuukalenterin mukaisen uudenvuoden kunniaksi järjestettävä juhla on yksi alueen suurimmista. Aiemmin lauantaina kymmenet tuhannet ihmiset olivat saapuneet paikalle juhlistamaan kaksipäiväisen tapahtuman aloitusta.

Pasadena Star Newsin mukaan Monterey Parkin noin 61 000 asukkaasta 65 prosenttia on aasialaisia ja monet kaupungin asukkaista juhlistavat kiinalaista uuttavuotta.

Eräs paikallinen asukas kertoo lehden mukaan, että ampuminen olisi tapahtunut vasta sen jälkeen, kun festivaali oli päättynyt lauantain osalta.

Sosiaalisessa mediassa jaetuissa videoissa näkyy, kuinka Garvey Avenuen alueella on runsain määrin poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Videoissa näkyy myös, kuinka ampumisen uhrit saavat hoitoa paikan päällä.

Los Angeles Timesin mukaan haavoittuneita on viety useisiin alueen sairaaloihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut