Brittilehti: Suomen kansallis­oopperan entinen tanssija kuoli Nepalin lento­turmassa

Lentoturmassa kuollut Ruan Crighton työskenteli Suomen kansallis­oopperassa tanssijana vuosina 2013–2019. Hän esiintyi muun muassa esityksissä Pieni Merenneito, Prinsessa Ruusunen, Muumipekko ja pyrstötähti sekä Lumikuningatar.

Pelastustyöntekijät etsivät lentoturman uhreja Pokharassa, Nepalissa maanantaina.

16.1. 22:35 | Päivitetty 16.1. 23:07

Suomen kansallisoopperassa työskennellyt Ruan Crighton on yksi Nepalin lentoturman uhreista, brittilehti Daily Mail kertoo.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Crighton kuoli päivä sen jälkeen, kun hän oli täyttänyt 34 vuotta.

Nepalissa sunnuntaina pudonneessa lentokoneessa oli yhteensä 72 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Heistä 70 on löytynyt kuolleena.

Koneessa olleista suurin osa eli 57 oli nepalilaisia. Muiden maiden kansalaisia oli 15.

Crighton työskenteli Kansallisoopperassa tanssijana vuosina 2013–2019. Kansallisoopperan verkkosivujen mukaan hän esiintyi lukuisissa rooleissa: muun muassa Pienessä merenneidossa, Prinsessa Ruususessa, Muumipeikossa ja pyrstötähdessä sekä Lumikuningattaressa.

Daily Mailin mukaan Crighton opiskeli viime vuodet Amsterdamissa. Hänen oli tarkoitus valmistua ensi vuonna fysioterapeutiksi.

Kansallisoopperan ja -baletin viestintäjohtajana tällä hetkellä toimiva Johanna Järventaus sanoi Daily Mailille olevansa tietoinen tragediasta ja vahvisti, että kansallisoopperassa on työskennellyt saman­niminen brittikansalainen.

Hän toivoi, että Nepalin viranomaiset todentavat uhrien henkilöllisyydet virallisesti mahdollisimman pian. Hän ei halunnut kommentoida asiaa sen enempää tässä vaiheessa.

Sunnuntaina Katmandusta lähtenyt lentokone putosi Nepalin keskiosissa sijaitsevan Pokharan kaupungin lentokentän lähellä olevaan solaan. Kone oli matkalla Pokharaan. Turmakone oli ATR 72 -merkkinen, ja sitä operoi Yeti Airlines.

Maanantai-iltana kaksi ihmistä oli yhä kadoksissa, mutta viranomaisten mukaan elonjääneitä tuskin enää löytyy.

Pelastajat löysivät maanantaina koneen mustat laatikot eli ohjaamon ääni- ja lentotietojen tallentimet, jotka voivat selventää onnettomuuden syitä.

Nepalilaiset lentoyhtiöt ovat tunnettuja huonosta turvallisuudestaan. Vuoristoisen maaston takia lentäminen Nepalissa on vaikeaa. Euroopan unioni on kieltänyt kaikilta nepalilaisilta lentoyhtiöiltä pääsyn ilmatilaansa.

Oikaisu 16. tammikuuta kello 23.07: Johanna Järventauksen titteli oli jutussa aikaisemmin virheellisesti Kansallisteatterin viestintäpäällikkö. Oikea titteli on Kansallisoopperan ja -baletin viestintäjohtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut