Tuhannet osoittivat mieltään saksalaiskylän purkamista vastaan – kylä raivataan pois hiilikaivoksen tieltä

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg osallistui saksalaiskylän puolesta pidettyyn mielenosoitukseen lauantaina. Hänen kyltissään sanotaan, että ”Lützi pysyy”.

14.1. 20:56

Tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat marssimaan Saksan länsiosissa sijaitsevan Lützerathin kylän säilyttämisen puolesta lauantaina. Kylä on tarkoitus raivata pois hiilikaivoksen laajentamisen tieltä.

Lauantaiseen mielenosoitukseen osallistui myös tunnettu ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg.

”Saksalla, joka on yksi maailman suurimmista saastuttajista, on suuri vastuu”, Thunberg sanoi.

Lue lisää: Saksassa poliisi alkoi viedä mielenosoittajia pois hiilikaivoksen tieltä raivattavasta kylästä

AFP:n havaintojen mukaan osa mielenosoittajista otti yhteen poliisin kanssa. Paikallisen median mukaan mielenosoittajat olisivat heittäneet poliisia kivillä ja yhden mielenosoittajan oli nähty saaneen vammoja päähän.

Poliisin mukaan aktivistit olivat hajottaneet kaivoksen lähellä olleita esteitä ja tunkeutuneet kaivokseen.

Poliisi on tällä viikolla poistanut mielenosoittajia kylästä, missä mielenosoittajat ovat olleet leiriytyneenä lokakuusta lähtien. Saksalaislehdistö on kertonut poliisin poistaneen kylästä noin 470 aktivistia.

Lützerathin asukkaat ovat jo muuttaneet kylästä pois, mutta ympäristöväkeä Lützerathin kohtalo ärsyttää, koska liittokansleri Olaf Scholzin hallitus on luvannut luopua fossiilisten polttoaineiden käytöstä vuosikymmenen loppuun mennessä.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheutti kuitenkin Saksassa energiakriisin, johon hallitus pyrkii vastaamaan muun muassa käynnistämällä uudestaan jo suljettuja hiilivoimaloita. Samalla se antoi myös energiayhtiö RWE:lle luvan laajentaa Lützerathin naapurissa sijaitsevaa hiilikaivosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut