Trumpin yhtiöryppään kahdelle yhtiölle miljoona­sakot vero­petoksista

Trumpin perheen yhtiöt Trump Organization ja Trump Payroll Corp tuomittiin jo joulukuussa veropetoksista ja muista talousrikoksista, mutta rangaistus kerrottiin vasta nyt. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Trumpin yhtiöt ovat saaneet rikostuomion.

Trump Organization -yhtiön asianajajat William Brennan ja Michael van der Veen poistuivat oikeustalolta New Yorkissa perjantaina 13. tammikuuta.

13.1. 17:32 | Päivitetty 13.1. 17:47

Kahdelle Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin yhtiöryppään yhtiölle on määrätty yhteensä 1,6 miljoonan dollarin sakot veropetoksista ja kirjanpidon väärentämisestä oikeudessa New Yorkissa.

Trumpin perheen yhtiöt Trump Organization ja Trump Payroll Corp tuomittiin jo joulukuussa veropetoksista ja muista talousrikoksista, mutta rangaistus kerrottiin vasta nyt. Tuomio tuli yhteensä 17 eri syytekohdasta. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Trumpin yhtiöt ovat saaneet rikostuomion.

”Vaikka yhtiöt eivät voikaan joutua vankilaan, tämä tuomio ja rangaistus ovat muistutuksia siitä, että veroviranomaisia ei voi pettää ja selvitä rangaistuksetta”, sanoo jutun syyttäjänä toiminut Alvin Bragg.

Tiistaina Trump Organizationin pitkäaikainen talousjohtaja Allen Weisselberg, 75, tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankilaan veropetoksista. Osana syyteneuvotteluissa solmimaansa sopimusta Weisselberg todisti entistä työnantajaansa vastaan. Hän ei kuitenkaan todistajanlausunnossaan yhdistänyt ex-presidenttiä mihinkään rikoksiin. Weisselberg toimi yhtiön talousjohtajana vuosina 2005–2021.

Nykyisellään Trump Organizationia johtavat ex-presidentin aikuiset pojat Donald jr. ja Eric Trump.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut