Yhdysvaltain lentoliikenne palautumassa laajan häiriön jäljiltä – ainakin 3 700 lentoa viivästyi tai peruttiin

Tuhansia lentoja viivästyi tai peruttiin vian vuoksi.

11.1. 15:37 | Päivitetty 11.1. 17:23

STT

Yhdysvaltain sisäinen lentoliikenne alkoi keskiviikkona iltapäivällä Suomen aikaa pikku hiljaa korjaantua sen jälkeen, kun laaja ilmailuhallinnon tietokonejärjestelmän vika pakotti joksikin aikaa keskeyttämään kaikki maan sisäiset lähtevät lennot.

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA kertoi Twitterissä, että lähtevien lentojen tilanteen odotettiin normalisoituvan lentokentillä kello 18:aan mennessä Suomen aikaa. Lähtevät lennot pahasti ruuhkautuneilta Atlantan ja Newarkin kentiltä saatiin toimimaan jo aikaisemmin.

Lentoliikennettä seuraavan Flight Aware -sivuston mukaan ainakin 3 700 lentoa viivästyi tai peruttiin vian takia. Vika vaikutti vain lähtevään liikenteeseen. Koneet pääsivät laskeutumaan lentokentille normaalisti.

Häiriön syynä oli Notam-varoitusjärjestelmän rikkoontuminen. Notam varoittaa lentäjiä muun muassa reitille mahdollisesti ilmaantuvista vaaroista tai muutoksista lentokentillä.

Valkoisen talon lehdistösihteerin Karine Jean-Pierren mukaan tässä vaiheessa ei ole näyttöä kyberhyökkäyksestä, mutta presidentti Joe Biden on määrännyt asiasta perusteellisen selvityksen.

Varoitusjärjestelmän rikkoontuminen oli jo toinen Yhdysvaltojen lentoliikennettä kohdannut takaisku lyhyen ajan sisällä. Joulunpyhien päiväkausia kestäneen lumimyrskyn vuoksi peruttiin tuhansittain lentoja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut