Perussa aloitetaan kansanmurhatutkinta presidentti Boluarten hallinnosta

Pahimpien levottomuuksien alueelle on julistettu kolmipäiväinen ulkonaliikkumiskielto ilta- ja yöajalle.

Yhteensä 40 ihmistä on kuollut hallitusta vastustavien mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa Perussa. Kuva on otettu Juliacassa, Perun Punon alueella sijaitsevasta kaupungista 7. tammikuuta.

11.1. 6:53 | Päivitetty 11.1. 6:54

Lima

Perun syyttäjäntoimisto on kertonut aloittavansa kansanmurhatutkinnan maan presidentin Dina Boluarten ja muiden hallinnon korkea-arvoisten jäsenten toiminnasta. Perussa yli kuukauden jatkuneissa mielenosoituksissa on kuollut yhteensä 40 ihmistä.

Mielenosoittajat vaativat Boluarten eroa ja uusia vaaleja. Maanantaina nähtiin levottomuuksien verisin päivä, kun kaikkiaan 18 ihmistä kuoli. Uhreista 14 kuoli mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen yhteenotossa Juliacan lentokentällä. Moni kuoli ampumahaavoihin.

Tuoreimpien väkivaltaisuuksien jälkeen maan eteläiselle Punon alueelle on julistettu kolmipäiväinen ilta- ja yöajan ulkonaliikkumiskielto.

Boluarte nousi valtaan joulukuussa sen jälkeen, kun entinen presidentti Pedro Castillo oli syrjäytetty ja vangittu. Castillo oli yrittänyt hajottaa maan kongressin. Bolivian vastaisella rajalla sijaitseva Puno on Castillon kannattajien vahvaa aluetta.

YK on vaatinut kuolemantapausten huolellista tutkintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut