Aftonbladet: Tukholman räjähdykset kosto tunnetulle rap-artistille

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksissä. Median mukaan rap-artisti on pidätettyjen joukossa.

2.1. 8:27 | Päivitetty 2.1. 20:01

Tukholma

Yhteensä viisi ihmistä oli maanantaina pidätettynä Tukholmassa kaupungin länsiosassa sijaitsevalla Grimstan alueella ja Bagarmossenissa tapahtuneiden räjähdyksien jälkeen, kertoi poliisi.

Tukholmassa tapahtui maanantain vastaisena yönä kaksi räjähdystä eri puolilla kaupunkia. Hieman kolmen jälkeen paikallista aikaa räjähti Grimstan alueella asuintalon portilla. Vain reilua tuntia myöhemmin tapahtui pienempi räjähdys Bagarmossenissa. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksissä.

Muun muassa iltapäivälehti Aftonbladetin mukaan kyseessä saattoi olla kostoisku, joka liittyy tunnettuun rap-artistiin. Lehden mukaan kyseessä olisi ollut kosto Vällingbyn uudenvuodenaaton ammuskelusta, jossa kuoli yksi ihminen ja kaksi ihmistä loukkaantui.

Lehden mukaan myös rap-artisti on pidätettyjen joukossa. Poliisi ei ollut halukas avaamaan tapahtuman yksityiskohtia enempää.

”Emme voi tässä vaiheessa sulkea pois mitään mahdollisuuksia. On täysin mahdollista, että rikoksista epäiltynä tullaan ottamaan kiinni lisää ihmisiä”, sanoi poliisin edustaja Daniel Wikdahl lehdelle.

Uhria ei ammuttu vahingossa

Vällingbyn ampuminen ei sen sijaan liity poliisin mukaan muihin viimeaikaisiin väkivaltaisuuksiin Tukholmassa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin lähteiden mukaan ampuminen liittyisi kahden Vällingbyn alueella sijaitsevan rikollisjengin välienselvittelyyn.

Poliisi arvioi, ettei uhria ole ammuttu vahingossa. Wikdahlin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, olivatko kaksi ampumisessa haavoittunutta sivullisia. Kaikki kolme miestä olivat lähekkäin pikaruokaravintolan edessä, kun heitä ammuttiin.

Ketään ei ole otettu kiinni, useita kuulusteltu

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni ampumisesta epäiltynä, mutta useita ihmisiä on kuulusteltu. Poliisi ei ole paljastanut, epäileekö se ampumisesta yhtä tai useampaa ihmistä.

Uudenvuodenaaton ampuminen oli 63:s kuolemaan johtanut ampumistapaus Ruotsissa viime vuonna.

Vällingby sijaitsee Tukholman keskustan länsipuolella metron vihreän linjan varrella. Kaupunginosassa sijaitsee myös yksi metroverkoston viidestä varikosta. Vällingbyn lähellä sijaitsee myös Grimstan urheilualue, jonka tunnetuin rakennus on IF Brommapojkarnan jalkapallostadion.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut