Vladimir Putin uudenvuoden­puheessaan: Moraalinen ja historiallinen oikeuden­mukaisuus on Venäjän puolella

Vladimir Putinin ystävät EU-maissa on laskettavissa enää yhden käden sormilla. Ainakin jos mittarina pitää sitä, kuinka monelle eurooppalaiselle poliitikolle Putin lähetti joulun- ja uudenvuoden tervehdyksensä.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kerrotaan vierailleen maan eteläisen sotilaspiirin päämajassa Rostov-na-Donussa lauantaina 31. joulukuuta. Kuva on Venäjän valtiollisen Sputnik-uutistoimiston välittämä.

31.12.2022 18:46

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi lauantaina pitämässään uudenvuoden­puheessaan moraalisen ja historiallisen oikeudenmukaisuuden olevan Venäjän puolella. Presidentin mukaan Venäjä taistelee tämän oikeudenmukaisuuden puolesta.

Putin sanoi Venäjän suojelevan kansaansa omilla historiallisilla alueillaan viitaten Ukrainan alueisiin, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä.

Putinin mukaan länsi oli vuosia valehdellut rauhasta, mutta tosiasiassa valmistautunut hyökkäämiseen, kertoo venäläinen valtiollinen uutistoimisto Tass. ”Tänä päivänä se avoimesti, ei enää vaivaantuneena, myöntää tämän. Kyynisesti he käyttävät Ukrainaa ja sen kansaa Venäjän heikentämiseen ja hajottamiseen.”

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Putin piti uudenvuodenpuheensa Venäjän eteläisen sotilaspiirin päämajassa.

Enää kolme tervehdystä

Putinin ystävät EU-maissa on laskettavissa enää yhden käden sormilla, kertoo Euroopan Pravda. Ainakin jos mittarina pitää sitä, kuinka monelle eurooppalaiselle poliitikolle Putin lähetti joulun- ja uudenvuoden tervehdyksensä.

Putini muisti vuoden loppuessa Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia, Italian entistä pääministeriä Silvio Berlusconia ja Saksan entistä liittokansleria Gerhard Schrödiä. Heillä kaikilla on ollut enemmän tai vähemmän lämpimät suhteet Venäjään.

”Huolimatta vaikeasta kansainvälisestä tilanteesta, maidemme väliset suhteet ovat pysyneet hyvällä tolalla”, todettiin Orbánille osoitetussa viestissä.

EU-maiden ulkopuolisista eurooppalaisista maista Putin tervehti Valko-Venäjän itsevaltaista johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa ja Serbian presidenttiä Aleksandar Vučićia.

Vuosi sitten, ennen Venäjän suurhyökkäyksen alkamista Ukrainassa, Putin lähetti tervehdyksensä yli kymmenelle europpalaisen maan johdolle kuten Italialle, Saksalle ja Ranskalle.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut