Perussa presidentin korruptio­epäilyjen vyyhdissä pidätettiin poliisijohtoa

Pidätettyjä epäillään osallisuudesta sääntöjen vastaisiin ylennyksiin.

Mielenosoittajat vaativat presidentinvaalien tuloksen hylkäämistä joulukuussa. Nyt kolme poliisijohtoon kuuluvaa epäiltyä sekä kolme muuta henkilöä on pidätetty osallisuudesta ex-presidentti Pedro Castilloa koskevaan korruptiovyyhtiin.

27.12.2022 6:22

Lima

Perussa kolme poliisijohtoon kuuluvaa henkilöä sekä kolme muuta ihmistä pidätettiin maanantaina epäiltyinä osallisuudesta syrjäytetyn presidentin Pedro Castillon korruptiovyyhtiin. Asiasta tiedotti Perun sisäministeriö.

Ministeriön lausunnon mukaan kaikkien kuuden pidätetyn epäillään olevan osallisina poliisivoimien sääntöjen vastaisissa ylennyksissä. Kolmen pidätetyn poliisijohtajan epäillään hyväksyneen ylennyksiä rahaa vastaan presidentti Castillon luvalla.

Sisäministeriö kertoo, että tutkintaan liittyi etsintöjä useissa kaupungeissa. Etsintöjä tehtiin esimerkiksi entisen puolustusministerin, myös tutkinnan kohteena olevan Walter Ayalan kahteen kotiin pääkaupungissa Limassa.

Sekä Ayala että Castillo ovat kiistäneet syytökset.

Entinen armeijan komentaja ja entinen ilmavoimien komentaja sanoivat marraskuussa, että Castillon hallitus oli painostanut heitä antamaan ylennyksiä henkilöille, jotka eivät täyttäneet ylennyksen edellytyksiä.

Castillo syrjäytettiin ja pidätettiin joulukuun alussa sen jälkeen kun hän oli yrittänyt hajottaa parlamentin. Nyt entistä presidenttiä syytetään muun muassa kapinoinnista, ja hänet on määrätty tutkintavankeuteen puoleksitoista vuodeksi.

Castillon syrjäyttämisen jälkeen Perussa on ollut laajoja mielenosoituksia. Perun oikeusasiamiehen mukaan yhteenotoissa kuoli 22 ihmistä ja loukkaantui yli 600.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut