Yhdysvaltain talvimyrsky on vaatinut lähes 50 kuolonuhria – Ihmisiä on löydetty kuolleina autoista ja kadunvarsien lumipenkoista

Joulupyhien lentoja peruttu yli 15 000.

Lumen hautauneita ajoneuvoja tien vieressä Buffalon kaupungissa New Yorkin osavaltiossa 25. joulukuuta.

26.12.2022 8:08 | Päivitetty 26.12.2022 18:12

New York

Yhdysvalloissa talvimyrskyn seurauksena on kuollut jo ainakin 47 ihmistä yhteensä yhdeksässä osavaltiossa. Kovat lumisateet ja jäätävät lämpötilat ovat osuneet erityisesti maan itäosiin, mutta kuolonuhreista on tietoja myös maan keskiosassa Coloradossa, jossa ainakin neljän ihmisen on kerrottu paleltuneen kuoliaaksi.

Flightaware-sivuston mukaan lentoja on Yhdysvalloissa peruttu joulupyhien aikana yhteensä yli 15 000.

"Tämä ei ole vielä ohi"

Pelkästään New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa Erien piirikunnassa on kuollut ainakin 25 ihmistä, viranomaiset kertoivat maanantaina. Osavaltion läntisessä osassa Buffalossa lunta on satanut ainakin 2,4 metriä ja sähköt ovat laajalti poikki. Pelastusyksiköt eivät pääse toimittamaan apua pahiten kärsineille alueille.

Erien piirikunnan johtaja Mark Poloncarz varoitti lehdistötilaisuudessa, että lunta voisi sataa vielä lisää maanantain aikana. ”Tämä ei ole vielä ohi”, hän sanoi.

Uutiskanava CNN:n mukaan Poloncarz sanoi sunnuntaina, että Erien piirikunnan alueella joitakin ihmisiä on löydetty kuolleina autoista ja kadunvarsien lumipenkoista. Myös Buffalon kaupungissa oli poliisin lausunnon mukaan löydetty kuolleita ulkoa sekä autoista.

Viranomaiset ovat kuvailleet Buffalon olosuhteita historiallisen vaarallisiksi, kun sähkökatkot ovat kestäneet tuntikausia. Pelastustyöntekijöillä on ollut vaikeuksia löytää apua tarvitsevia.

New Yorkin kuvernööri varoitti sunnuntai-iltana tilanteen olevan edelleen hengenvaarallinen ja kehotti ihmisiä pysymään kotonaan. ”Tilanne on kuin sota-alueella. Autot katujen varsilla ovat järkyttävä näky”, kuvernööri Kathy Hochul sanoi.

Sunnuntai-iltaan mennessä myrsky oli näyttänyt laantumisen merkkejä, mutta itärannikolla kymmeniätuhansia ihmisiä on edelleen ilman sähköä.

Viikonlopun aikana pakkaslukemia on nähty 48 osavaltiossa.

Päivitys 26.12.2022 kello 18.12: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Päivitys 26.12.2022 kello 17.33: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut