Elokuvamoguli Harvey Weinstein tuomittiin jälleen seksuaalirikoksista

Harvey Weinstein istuu jo New Yorkissa 23 vuoden vankilatuomiota seksuaalirikoksista.

Harvey Weinstein saapui aiempien syytteidensä käsittelyyn New Yorkissa helmikuussa 2020.

20.12.2022 6:29 | Päivitetty 20.12.2022 8:53

Yhdysvalloissa elokuvamoguli Harvey Weinstein on tuomittu raiskauksesta ja muista seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat hänen ollessaan valtakautensa huipulla, kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Valamiehistö neuvotteli Los Angelesissa kaksi viikkoa ennen kuin totesi Weinsteinin syylliseksi yhtä naista kohtaan kohdistuneisiin kolmeen eri seksuaalirikokseen.

Valamiehistö ei päässyt yhteisymmärrykseen muista Weinsteiniä vastaan nostetuista syytteistä. New York Timesin mukaan Weinstein todettiin syyttömäksi yhden teon osalta.

Nainen, jonka raiskauksesta ja hyväksikäytöstä Hollywood-tuottaja sai tuomion, sanoi tiedotteessa, että Weinstein tuhosi osan hänestä peruuttamattomalla tavalla tapahtumayönä vuonna 2013, lehti kertoo. Hän lisäsi oikeudenkäynnin olleen brutaali ja että Weinsteinin asianajajat laittoivat hänet läpikäymään helvetin todistajanaitiossa.

70-vuotias Weinstein istuu jo New Yorkissa 23 vuoden vankilatuomiota seksuaalirikoksista. Tuomioistuimen on määrä päättää hänen uudesta rangaistuksestaan myöhemmin. Enimmillään häntä voi odottaa 24 vuoden lisävankeustuomio.

Huhut muuttuivat lopulta syytteiksi

Weinstein oli pitkään eräs elokuvateollisuuden vaikutusvaltaisimpia miehiä. Nyt käydyn oikeudenkäynnin syyttäjien mukaan hänen "hirmuhallintonsa" uhreiksi joutui Hollywoodin nuoria naisnäyttelijöitä.

Huhut Weinsteinin harjoittamasta naisten saalistuksesta olivat kiertäneet Hollywoodissa vuosia, mutta hänen asemansa alan huipulla merkitsi sitä, että harvat olivat valmiita haastamaan hänet.

Tilanne muuttui vasta vuonna 2017, kun metoo-liike avasi tulvaportit naisille vastustaa seksuaalista väkivaltaa työpaikoilla.

Kymmenet naiset ovat sittemmin väittäneet olevansa Weinsteinin uhreja.

Syyttäjä Marlene Martinez sanoi oikeudenkäynnin päätöspuheenvuorossaan maanantaina, että Weinstein uskoi olevansa niin voimakas, että ihmiset antaisivat anteeksi hänen käytöksensä.

Weinsteinin on katsottu käynnistäneen Hollywoodissa esimerkiksi Matt Damonin, Ben Affleckin ja Gwyneth Paltrow'n urat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut