Presidentti Niinistö osallistuu puolustus­huippu­kokoukseen Latviassa

JEF-kokoukseen osallistuu muun muassa Britannian pääministeri Rishi Sunak.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu maanantaina JEF-maiden kokoukseen Latviassa. Niinistö kuvattiin Helsingissä 11. joulukuuta.

19.12.2022 6:24

STT

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu maanantaina JEF-maiden johtajien kokoukseen Latviassa Riiassa.

Kokouksessa käsitellään Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilannetta. Kokoukseen on kutsuttu edustajat kaikista kymmenestä JEF-puolustus­yhteistyössä mukana olevista maista.

Kokousta isännöivät Latvian pääministeri Krišjānis Kariņš sekä JEF-yhteistyötä johtavan Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak. Ennen JEF-kokousta presidentti Niinistön ohjelmassa on tapaaminen Latvian presidentti Egils Levitsin kanssa.

JEF eli Joint Expeditionary Force on Britannian johtama puolustus­yhteistyö­kehys, jossa on mukana Britannian ja Suomen lisäksi Hollanti, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro.

Ryhmän tavoite on kehittää maiden sotilaallisia valmiuksia yhteisillä harjoituksilla, ennaltaehkäistä kriisejä sekä tarvittaessa toimia yhdessä kriisitilanteissa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi YK:n, Naton tai EU:n operaatioiden tukemisessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut