Malesian maanvyöryn uhrien määrä nousi yli kahdenkymmenen

Uhrit olivat majoittuneet luvattomalle leirintäalueelle.

Pelastajat työskentelivät maanvyöryn jälkeen leirintäalueella Batang Kalissa Malesiassa 17. joulukuuta.

17.12.2022 8:59 | Päivitetty 17.12.2022 17:36

Batang Kali

Kaakkois-Aasiassa Malesiassa perjantaina tapahtuneessa maanvyörymässä on kuollut ainakin 24 ihmistä, viranomaiset kertoivat lauantaina. Kuolleiden joukossa on kuusi lasta.

Kuolleiden määrä saattaa vielä kasvaa, sillä viranomaisten mukaan yhdeksän ihmistä oli yhä kateissa.

Maanvyörymä tapahtui leirintäalueella lähellä Batang Kalin kaupunkia Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin läheisyydessä.

Viranomaisten mukaan maanvyöryn sattuessa leirintäalueella oli yli 90 ihmistä, joista suurin osa oli nukkumassa. 61 ihmistä on löydetty elossa tai heidät on pelastettu.

Viranomaisten mukaan leirintäaluetta ylläpitävällä maatilalla ei ole ollut virallista lupaa, joten maatilan omistajia uhkaa rangaistus, mikäli heidän katsotaan rikkoneen lakia.

Maanvyöryt tavallisia rankkasateiden jälkeen

Maanvyöryjä sattuu Malesiassa usein rankkasateiden jälkeen, jotka ovat yleisiä maassa vuoden lopulla. Onnettomuusyönä ei kuitenkaan ollut havaittu rankkasateita.

Viime maaliskuussa neljä ihmistä kuoli massiivisessa maanvyöryssä, joka hautasi heidän kotinsa Kuala Lumpurin esikaupunkialueella rankkasateiden jälkeen. Malesian historian yksi tuhoisimmista maanvyöryistä tapahtui vuonna 1993, kun rankkasateen aiheuttama valtava mutavyöry tuhosi Kuala Lumpurissa 12-kerroksisen talon ja 48 ihmistä kuoli.

Päivitys 17.12.2022 kello 17.36: Päivitetty onnettomuuden uhrilukuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut