Korkein oikeus määräsi Perun syrjäytetyn presidentin 1,5 vuoden vankeuteen

Pedro Castilloa tukevissa mielenosoituksissa on kuollut ainakin kymmenen ihmistä.

Perun syrjäytetty presidentti Pedro Castillo puhui kannattajilleen maan pääkaupungissa Limassa toukokuussa 2021.

16.12.2022 6:27

Perun korkein oikeus on määrännyt viime viikolla syrjäytetyn presidentin Pedro Castillon tutkintavankeuteen puoleksitoista vuodeksi.

Korkeimman oikeuden tuomari hyväksyi syyttäjien pyynnön pitää Castillo vangittuna, sillä tämän arveltiin suunnittelevan pakoa. Castillo pidätettiin, kun hän oli matkalla Meksikon suurlähetystöön ilmeisesti jättämään turvapaikkahakemuksen.

Castillon tutkintavankeus ulottuu kesäkuuhun 2024 asti.

Perun kongressi syrjäytti Castillon sen jälkeen, kun tämä oli kertonut hajottavansa kongressin ja muodostavansa maahan hätätilahallituksen. Castillon vastustajien mukaan presidentti yritti välttää äänestyksen virkasyytteestä. Castilloon on kohdistunut myös useita korruptiotutkimuksia.

Pian Castillon syrjäyttämisen jälkeen varapresidentti Dina Boluarte vannoi virkavalan ja ryhtyi Castillon seuraajaksi.

Syyttäjä Alcides Diazin mukaan Castilloa syytetään kapinasta ja salaliitosta. Jos hänet katsotaan syylliseksi, hänet voidaan tuomita jopa 10 vuodeksi vankeuteen.

Castillon syrjäyttämistä vastustaneissa mielenosoituksissa on Perussa kuollut maan terveysministeriön mukaan ainakin kymmenen ihmistä. Perun oikeusasiamies arvioi ainakin 340 ihmisen loukkaantuneen mielenosoituksissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut