Arizonassa vaalit hävinnyt kuvernööriehdokas vaatii oikeutta hylkäämään vaalituloksen

Republikaaniehdokas katsoo saaneensa eniten ääniä ja vaatii, että hänet tulisi julistaa voittajaksi tai kuvernöörinvaali tulisi järjestää uudelleen.

Yhdysvalloissa kuvernöörivaalin Arizonassa hävinnyt Kari Lake vaatii oikeutta hylkäämään vaalituloksen. Lake puhui medialle Phoenixin kaupungissa 8. marraskuuta.u

11.12.2022 11:25 | Päivitetty 11.12.2022 12:04

Yhdysvalloissa Arizonan kuvernöörinvaalin hävinnyt republikaaniehdokas Kari Lake vaatii osavaltion tuomioistuinta hylkäämään vaalituloksen, kertovat yhdysvaltalais­mediat.

Perjantaina jättämänsä kanteen mukaan Lake katsoo saaneensa eniten ääniä ja vaatii, että hänet tulisi julistaa voittajaksi tai kuvernöörinvaali tulisi järjestää uudelleen Maricopan piirikunnassa. Asiasta kertoo muun muassa NBC. Maricopassa sijaitsee muun muassa Arizonan suurin kaupunki Phoenix.

Lue lisää: Uutiskanavat: Ex-presidentti Trumpin tukema kuvernööriehdokas häviää vaalinsa Arizonassa

Entisen presidentin Donald Trumpin tukema Lake väittää, että muun muassa äänestyslippujen tulostinten häiriöt joillain äänestyspaikoilla riistivät äänioikeuden piirikuntalaisilta vaalipäivänä, kertoo uutiskanava CNN.

Piirikunnan viranhaltijat ovat sanoneet, että tulostusongelmat vaikuttivat noin 70 äänestyskeskukseen ja estivät näin taulukkolaitteita lukemasta joitain äänestyslippuja. Ongelmat kuitenkin korjattiin ja äänestyslippuja säilytettiin turvallisessa äänestyslaatikossa, kunnes ne laskettiin erikseen.

Arizona vahvisti vaalituloksen maanantaina.

Hobbs voitti vaalit

Lake hävisi vaalit demokraattien Katie Hobbsille viime kuussa. Hobbs jakoi Twitterissä kampanjapäällikkönsä lausunnon ja kutsui Laken väitteitä epätoivoiseksi yritykseksi horjuttaa demokratiaa.

”Kari Lake tarvitsee huomiota niin kuin kala tarvitsee vettä – molempien puolueiden riippumattomat asiantuntijat ja alueelliset vaalivirkailijat ovat tehneet selväksi, että vaali oli turvallinen, varma ja oikeudenmukainen”, lausunnossa sanotaan.

Lake on useaan kertaan kyseenalaistanut vaalien luotettavuuden. Kampanjoidessaan Lake myös kyseenalaisti jälleen Joe Bidenin vaalivoiton Arizonassa vuoden 2020 vaaleissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut