EU jäädytti parlamentin varapuheenjohtajan kaikki tehtävät ja valtuudet korruptio­tutkinnan vuoksi

Eva Kailin kaikki valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät EU-parlamentin varapuhemiehenä on lakkautettu toistaiseksi.

Belgian poliisi otti lauantaina kiinni parlamentin sosialistien ja sosiaalidemokraattien ryhmää (S&D) edustavan kreikkalaisen Eva Kailin ja neljä muuta ihmistä. Kaili kuvattiin Brysselissä 7. joulukuuta.

11.12.2022 7:42

EU on jäädyttänyt Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Eva Kailin valtuudet korruptiotutkinnan vuoksi.

Euroopan parlamentin puheenjohtaja Roberta Metsolan mukaan Kailin kaikki valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät varapuhemiehenä on toistaiseksi lakkautettu.

”Belgian viranomaisten meneillään olevien oikeudellisten tutkimusten johdosta puhemies Metsola on päättänyt keskeyttää välittömästi kaikki Eva Kailille Euroopan parlamentin varapuhemiehenä annetut valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät”, puhemiehen tiedottaja sanoi lauantaina.

Lue lisää: Belgian poliisi pidätti ainakin viisi ihmistä laajassa korruptiojutussa, media: yksi pidätetyistä EU-parlamentin vara­puheenjohtaja Eva Kaili

Aiemmin Metsola kertoi Twitterissä Euroopan parlamentin olevan vahvasti korruptiota vastaan. ”Tässä vaiheessa emme voi kommentoida kesken olevia tutkimuksia. Voimme vain vahvistaa, että olemme tehneet ja tulemme tekemään yhteistyötä kaikkien asian kannalta tärkeiden viranomaisten kanssa. Teemme kaikkemme auttaaksemme oikeuden toteutumista”, hän kirjoitti.

Belgian poliisi otti lauantaina kiinni parlamentin sosialistien ja sosiaalidemokraattien ryhmää (S&D) edustavan kreikkalaisen Kailin ja neljä muuta ihmistä. Belgialaismedian mukaan poliisi takavarikoi kotietsinnöissä 600 000 euroa käteistä sekä useita tietokoneita ja matkapuhelimia.

Vahvistamattomien tietojen mukaan varat ovat peräisin jalkapallon MM-kisoja parhaillaan isännöivältä Qatarilta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut