Saksan Dresdenin hyökkääjä otettu kiinni: otti kauppa­keskuksessa pantti­vangeiksi naisen ja lapsen

Saksalaismies hyökkäsi ensin paikalliselle radioasemalle ja ampui laukauksia. Tämän jälkeen hän jatkoi matkaa läheiseen kauppakeskukseen, jossa panttivankitilanne syntyi.

Turvallisuusjoukot osallistuivat operaatioon Dresdenissä Saksassa lauantaina 10. joulukuuta.

10.12.2022 13:04 | Päivitetty 10.12.2022 14:13

Saksassa Dresdenin kaupungissa käynnissä ollut laaja poliisioperaatio ja pantti­vankitilanne on päättynyt, kertovat muun muassa saksalaismediat Bild ja Der Spiegel. Ainakin yksi ihminen on kuollut.

Bildin mukaan 40-vuotias aseistettu saksalaismies otti kauppakeskuksessa panttivangikseen naisen ja lapsen. Tilanne ratkesi, kun poliisi otti epäillyn kiinni noin kello 12.30 paikallista aikaan. Epäilty on loukkaantunut mutta panttivangit eivät, kertoo Bild.

Bildin mukaan mies hyökkäsi lauantaiaamuna paikalliselle radio­asemalle Radio Dresdeniin, jossa hän ampui laukauksia. Bildin mukaan kukaan radion työntekijöistä ei loukkaantunut.

Medioiden mukaan hyökkääjä jatkoi matkaansa radioasemalta noin kilometrin päässä sijaitsevaan Altmarktgalerie-kauppakeskukseen, jossa pantti­vankitilanne syntyi.

Deutsche Wellen (DW) mukaan kuollut on epäillyn äiti, joka löydettiin asunnosta Prohlisin naapurustosta

Dresdenin keskusta on suljettu poliisioperaation vuoksi.

Poliisi on evakuoinut kauppakeskuksen, kertoo DW. Poliisi on vahvistanut pantti­vanki­tilanteen ja kertoo olleensa yhteydessä epäiltyyn hyökkääjään puhelimitse.

Poliisin mukaan koko Dresdenin keskusta on tällä hetkellä suljettu poliisioperaation vuoksi. Poliisi pyytää Twitter-tilillään asukkaita ja turisteja välttämään keskustaa.

Deutsche Wellenin mukaan poliisi on sulkenut myös kauppakeskuksen lähellä järjestettävät joulumarkkinat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut