Venäjällä vangittu koripalloilija Brittney Griner on vapautettu

Yhdysvallat vapautti vaihdossa asekauppias Viktor Boutin.

Yhdysvaltalainen Brittney Griner vaihdettiin vankienvaihdossa venäläiseen asekauppiaaseen. Griner tuomittiin Venäjällä elokuussa huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

8.12.2022 15:51

Moskova

Venäjällä vangittu yhdysvaltalainen koripalloilija Brittney Griner vapautettiin torstaina vankienvaihdossa. Helmikuussa Moskovan lentokentällä pidätetty Griner pääsi vapauteen, kun Yhdysvallat luovutti 25 vuoden vankeusrangaistusta Yhdysvaltain Illinoisissa kärsineen asekauppiaan Viktor Boutin Venäjälle.

Uutiskanava CNN:n mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli torstaina yhteydessä Grineriin. Venäjän valtio-omisteinen media RIA Novosti kertoi vankienvaihdon tapahtuneen Abu Dhabin lentokentällä.

Biden vahvisti Grinerin vapautumisen tviitissään.

”Hän on turvassa. Hän on lentomatkalla kotiin”, Biden ilmoitti tviitissään, jossa oli Valkoisessa talossa otettu kuva hänestä ja Grinerin äidistä Cherelle Grinerista.

Griner pidätettiin 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä, ja hänelle määrättiin elokuussa yhdeksän vuoden vankeustuomio huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

Grinerin matkatavaroista kerrottiin löytyneen kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita.

”Kuolemankauppiaaksi” Yhdysvalloissa nimetty Bout, 55, kärsi vankilatuomiota salaliitosta aseiden myynnistä ihmisille, jotka ovat sanoneet aikovansa tappaa yhdysvaltalaisia.

Viranomaiset tavoittivat Boutin vuonna 2008, kun hän yritti myydä aseita liittovaltion agenteille, joita hän luuli kolumbialaisiksi Farc-sisseiksi.

Yhdysvallat neuvotteli Venäjän kanssa kuukausia Grinerin vapauttamisesta.

Muokattu klo 16.34: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut