Coloradon yö­kerho­ampumisesta epäillyn syytteissä yli 300 syyte­kohtaa

Ampumisessa kuoli viisi ihmistä, mutta murhasyytteitä on yhteensä kymmenen. Yhdysvalloissa käytäntö ei ole epätavallinen.

Club Q:n edusta oli täynnä kukkia, kynttilöitä ja uhrien kuvia ammuskelun jälkeen. Kuvassa uhriksi joutuneen Raymond Green Vancen muotokuva kynttilöiden ja kukkien ympäröimänä HLBTQ-yökerhon edustalla Colorado Springsissä.

7.12.2022 6:24

Yhdysvalloissa Coloradossa viime kuussa tapahtuneesta yökerhoampumisesta epäillyn syytteet sisältävät 305 syytekohtaa.

Ampumisessa kuoli viisi ihmistä, joista jokaista kohti on kaksi murhasyytettä, toinen tarkoituksellinen ja toinen äärimmäisestä välinpitämättömyydestä johtuva. Kummastakin voi saada elinikäisen vankeustuomion ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Yhdysvalloissa ei ole epätavallista, että syyttäjät nostavat useita syytteitä samasta rikoksesta. Niin kutsuttu syytteiden kasaaminen lisää tuomion mahdollisuutta tapauksissa, joissa valamiehistö ei pidä tiettyä syytettä tilanteeseen sopivana ja saattaisi sen vuoksi jättää syytetyn tuomitsematta.

Ampuminen tapahtui Colorado Springsissä Club Q -homoklubilla, ja siinä myös haavoittui parikymmentä ihmistä. Syytteissä on muun muassa yli 80 murhan yritystä, kymmeniä Coloradon lainsäädännössä viharikoksia vastaavia rikosnimikkeitä ja kymmeniä pahoinpitelyjä.

22-vuotias epäilty on ollut kiinni otettuna ampumisesta asti. Hän näyttäytyi oikeudessa tiistaina kuulemassa syytteet.

Tapahtuneen jälkeen julki on tullut monenlaisia tietoja epäillyn kaoottisesta elämästä, epävakaasta lapsuudesta sekä vanhempien päihdeongelmista.

Asian valmistava käsittely on määrä järjestää helmikuun lopulla. Syyttäjän mukaan oikeudenkäynti valamiehistön edessä järjestetään mahdollisesti vasta vuonna 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut