Indonesian parlamentti hyväksyi lain, joka kieltää esiaviollisen seksin

Lakiesityksen tehneen ministeriön edustajan mukaan laki turvaa avioliittoa instituutiona. Ihmisoikeus­järjestöjen mukaan uusi laki on vakava isku kansalais­vapauksille.

Ihmiset osoittivat mieltään uusia lakimuutoksia vastaan Indonesian pääkaupungissa Jakartassa maanantaina 5. joulukuuta.

6.12.2022 8:21

Indonesian parlamentti hyväksyi tiistaina lain joka tekee avioliiton ulkopuolisesta seksistä laitonta. Parlamentti hyväksyi samalla myös muita muutoksia maan rikoslakiin.

Lakiesityksen tehneen ministeriön edustaja Albert Aries sanoi lain turvaavan avioliittoa instituutiona ja muistutti, että rikosilmoituksen esiaviollisesta tai avioliiton ulkopuolisesta seksistä voivat tehdä vain puolisot, vanhemmat tai lapset.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan uusi laki on vakava isku kansalais­vapauksille ja merkitsee maailman suurimman muslimivaltion siirtymistä lähemmäs fundamentalismia.

Lailla pelätään olevan myös suuri vaikutus seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöihin maassa, jossa samaa sukupuolta olevien parien avioliitot ovat kiellettyjä.

”Tämä osoittaa, että ulkomaisten tutkijoiden väitteet ovat totta: demokratiamme on kiistatta rapautumassa”, sanoi ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Indonesian-johtaja Usman Hamid.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut