Turkki sanoo tehneensä ilmaiskuja Pohjois-Syyriaan ja Irakiin

Turkki sanoo tehneensä ilmaiskuja pohjoiseen Syyriaan ja Irakiin. Järjestön mukaan Pohjois-Syyriaan tehdyissä iskuissa on kuollut ainakin 31 ihmistä.

Turkin ilmaiskun tuhoama ajoneuvo kuvattiin Derikissä Syyriassa sunnuntaina 20. marraskuuta.

20.11. 18:27

Turkin Pohjois-Syyriaan tekemissä ilmaiskuissa on kuollut ainakin 31 ihmistä, kertoo Britanniassa toimiva, Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö sunnuntaina.

Iskut kohdistuivat enimmäkseen syyrialaisten kurdijoukkojen hallussa oleviin asemiin.

Raqqan, Hassakehin ja Aleppon maakunnissa oleviin kohteisiin tehtiin järjestön mukaan lähes 25 iskua. Kuolleiden joukossa oli parikymmentä kurdijohtoisten SDF-joukkojen sotilasta, toistakymmentä hallinnon sotilasta ja yksi toimittaja, järjestö kertoi.

Kurdiviranomaisten mukaan kuolleita olisi 29, joista 11 olisi siviilejä.

Ilmaiskuja tukikohtiin

Turkki ilmoitti sunnuntaina tehneensä ilmaiskuja kurditaistelijoiden tukikohtiin pohjoisessa Syyriassa ja Irakissa. Turkin puolustusministeriön mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon ja YPG-joukkoihin, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena.

Turkin hallinto on syyttänyt kurdijärjestö PKK:ta 13. marraskuuta kuusi ihmistä surmanneesta pommi-iskusta Istanbulissa. PKK on kiistänyt olleensa iskuun millään tavalla osallinen.

Lue lisää: Turkin pommi-iskusta epäiltynä syyrialaisnainen, jolla on PKK-yhteyksiä, kertoo poliisi

Ennen lausuntoaan Turkin puolustusministeriö julkaisi tviitit, joista ensimmäisessä lentokone oli lähdössä matkaan yöllä ja toisessa näytettiin ilmaiskuja.

”Tilinteon päivä”, ensimmäisessä tviitissä lukee. Ministeriö ei kuitenkaan tviiteissään tarkentanut iskujen kohdetta, vaan ainoastaan viittasi muun muassa ”terrorismin pesäkkeiden” tuhoamiseen.

Puhuu raketista

Myöhemmin sunnuntaina Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu kertoi, että Syyrian puolelta ammuttiin raketti, jolloin kolme ihmistä haavoittui Turkin rajalla.

Yksi Turkin sotilas ja kaksi erikoisjoukkojen poliisia haavoittui, kun kurdijoukkojen ampuma raketti putosi Öncüpınarin kylän alueelle lähellä Syyrian rajaa, kertoi uutistoimisto Anadolu.

Istanbulissa tapahtuneen pommi-iskun jälkeen Turkin viranomaiset ovat pidättäneet toistakymmentä ihmistä. Heidän joukossaan on syyrialainen nainen, jonka sanotaan työskennelleen kurdimilitanteille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut