Joukko työntekijöitä on jättänyt Twitterin Elon Muskin uhkavaatimuksen jälkeen

Yhdysvaltalainen miljardööri vaati työntekijöitä ottamaan "äärimmäisen hardcore-asenteen" työhönsä tai lähtemään.

Twitterin pääkonttori San Franciscossa 4. marraskuuta.

18.11. 17:11

Joukko työntekijöitä on päättänyt jättää työpaikkansa Twitterissä, uutisoitiin perjantaina. Lähtöpäätös tuli sen jälkeen, kun Twitterin uusi omistaja Elon Musk oli esittänyt henkilökunnalle uhkavaatimuksen tehdä pitkiä, intensiivisiä työpäiviä tai menettää työnsä.

Yhdysvaltalainen miljardööri vaati työntekijöitä ottamaan "äärimmäisen hardcore-asenteen" työhönsä ja sitoutumaan "uuteen Twitteriin" torstai-iltaan mennessä linkillä, joka oli lähetetty työntekijöiden sähköpostiin.

Musk oli jo tätä ennen erottanut puolet Twitterin 7  500 työntekijästä, kiristänyt etätyömahdollisuuksia ja lisännyt työtunteja. Hän osti Twitterin viime kuussa 44 miljardilla dollarilla.

Lue lisää: Tarvittiin sekoileva miljardööri, jotta Twitteristä tuli vihdoin kiinnostava yritys

Vain "poikkeukselliset työsuoritukset" hyväksytään

Vielä perjantaina ei ollut selvää, kuinka moni on päättänyt lähteä uhkavaatimuksen seurauksena.

”Rakentaaksemme uraauurtavan Twitter 2.0:n ja menestyäksemme maailmassa, jossa kilpailu on kiristynyt, on meidän oltava äärimmäisen hardcore, Musk kirjoitti keskiviikkona lähetetyssä sisäisessä muistiossa”, joka vuoti julki.

”Tämä tarkoittaa pitkiä työtunteja kovalla intensiteetillä. Ainoastaan poikkeukselliset suoritukset hyväksytään”, Musk linjasi.

Ne, jotka eivät vaatimusta hyväksyneet, joutuvat lähtemään. Samalla yhtiön johto ilmoitti sulkeneensa Twitterin toimistot väliaikaisesti siten, että työntekijät eivät pääse niihin kulkuluvallakaan.

Lue lisää: Onko tässä ongelmissa rypevän Twitterin korvaaja? Sovellusta hallitsevat käyttäjät, sitä ei voi myydä, eikä siinä ole mainoksia tai algoritmeja

Musk luvannut "tyhmyyksiä"

Ailahtelevainen miljardööri on aiheuttanut hämmennystä päätöksillään myös Twitterin käyttäjien keskuudessa.

Hän muun muassa esitteli uuden järjestelmän Twitterin käyttäjien verifioimiseksi vain peruakseen sen muutaman tunnin jälkeen.

”Tiedoksi, Twitter tulee tekemään paljon tyhmiä juttuja lähikuukausien aikana. Me pidämme sen, mikä toimii, ja muutamme sen, mikä ei toimi”, maailman rikkain mies tviittasi.

Viime kuussa mediat kertoivat, että Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto olisi punninnut mahdollista kansallisen turvallisuuden selvitystä Muskin Twitter-kaupasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut