Naton pääsihteerin Jens Stoltenberg: Ei todisteita suorasta hyökkäyksestä Naton alueelle

Stoltenberg korosti tiedotustilaisuudessa, ettei tapahtunut ole Ukrainan syy, vaan se on seuraus Venäjän laittomasta hyökkäyksestä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg Brysselissä tiistaina.

16.11. 13:34

Näytämme Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä tässä jutussa.

Stoltenberg sanoi tiedotustilaisuudessa, että ei ole todisteita, että ohjus olisi Venäjän laukaisema ja että ohjus on todennäköisesti ukrainalainen ilmatorjuntaohjus.

Hän sanoo, että ei ole todisteita siitä, että kyseessä olisi suora hyökkäys Nato-alueelle.

Hän kuitenkin muistutti, että tapahtunut ei ole ukrainalaisten syy, vaan seurausta Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan.

Hän myös kertoi, että Nato seuraa tilannetta koko ajan tarkasti. Stoltenberg vastasi kysymykseen Itä-Euroopan puolustuksesta, että joukkoja on vahvistettu ja ilmatorjuntakykyä voidaan tarvittaessa siirtää lisää alueelle. Stoltenberg myös sanoi, ettei ole merkkejä siitä, että Venäjä olisi hyökkäämässä Nato-maita vastaan.

Hän ei ottanut kantaa siihen, onko Nato keskustellut Venäjän kanssa tilanteesta eilisen jälkeen. Hän ei myöskään kertonut yksityiskohtia siitä, miten hyökkäykseen reagoitiin. Stoltenberg vastasi kysymykseen reaktiosta, että Nato seuraa tilannetta jatkuvasti 24 tuntia vuorokaudessa.

Hän myös toisti, ettei Nato ole sodan osapuoli, vastauksena kysymykseen, pitäisikö Naton laajentaa ilmatorjuntaa Ukrainan alueelle.

Hän myös sanoi, että ennen kuin tutkinta valmistuu, ei Puolaan osuneeseen ohjukseen reagoida, kun häneltä kysyttiin, onko tarpeen lisätä läsnäoloa Puolassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut