Republikaanit valitsivat McCarthyn edustajainhuoneen johtajaksi – voi olla matkalla puhemieheksi

Kevin McCarthy puhui medialle sen jälkeen, kun republikaanit valitsivat hänet edustajainhuoneen johtajaksi 15. marraskuuta.

16.11. 6:52

Washington

Yhdysvalloissa republikaanipuolue valitsi tiistaina Kevin McCarthyn jatkamaan puolueen johtajana edustajainhuoneessa. Jos puolue saa edustajainhuoneeseen enemmistön, kuten näyttää käyvän, McCarthysta voi tulla edustajainhuoneen puhemies.

Edustajainhuoneen puhemiehen tehtävä on Yhdysvalloissa poliittisesti kolmanneksi merkittävin presidentin ja varapresidentin jälkeen. Nyt tehtävää hoitaa demokraattien Nancy Pelosi, mutta tässä vaiheessa ääntenlaskentaa republikaanit vaikuttavat saavan enemmistön edustajainhuoneeseen. Enemmistö on kuitenkin jäämässä vaalien alla ennakoitua pienemmäksi.

Kalifornialainen McCarthy valittiin salaisessa äänestyksessä. Hän päihitti Andy Biggsin, joka kuuluu edustajainhuoneen republikaanien äärioikeaa laitaa edustavaan Freedom Caucus -ryhmittymään.

Äärioikeisto voi mahdollisesti hankaloittaa McCarthyn tilannetta, kun koko edustajainhuone tammikuun alussa äänestää uudesta puhemiehestä. Republikaanien konservatiivinen siipi on jo tehnyt selväksi, että se tulee asettamaan ehtoja McCarthyn tukemiselle.

Vuonna 2015 McCarthy hävisi niukasti kisan puhemiehen paikasta. Tuolloin tehtävään valittiin Paul Ryan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut