Venäjä teki suuren ohjushyökkäyksen ainakin kolmeen kaupunkiin Ukrainassa – ”Noin sata ohjusta on ammuttu”

Venäjä ampui tiistaina ohjuksia Kiovaan, Lviviin ja Harkovaan. Ainakin Kiovassa iskut osuivat asuintaloihin. Aiemmin päivällä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui G20-kokouksessa ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti Ukrainaa rauhanneuvotteluiden jarruttamisesta.

15.11. 18:40 | Päivitetty 16.11. 2:00

Venäjä ampui tiistaina ohjuksia kolmeen kaupunkiin Ukrainassa, Ukrainan viranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersin ja AFP:n mukaan.

”Noin sata ohjusta on jo ammuttu”, Ukraina ilmavoimien tiedottaja Juri Ignat sanoi tiistaina alkuillasta.

Suuruusluokaltaan tiistain isku vertautuu lokakuun 10. päivään, jolloin Venäjä hyökkäsi ohjuksin lukuisiin ukrainalaiskaupunkeihin.

Tiistaina iskuja on raportoitu pääkaupunki Kiovassa, Länsi-Ukrainan Lvivissä ja Koillis-Ukrainan Harkovassa.

Kiovassa ohjuksia osui kahteen asuintaloon, kertoo kaupungin pormestari Vitali Klytško Reutersin mukaan.

Myös kaupungissa oleva Reutersin kirjeenvaihtaja kertoo, että pääkaupungissa kuultiin ainakin kaksi räjähdystä ja kaupungin ylle on noussut savupilvi.

Harkovan pormestari Ihor Terehovin mukaan Harkovassa oli ohjusisku, ja tietoa mahdollisista uhreista selvitetään.

”Lvivissä on räjähdyksiä”, kaupungin pormestari Andri Sadovyi ilmoitti tiistaina sosiaalisessa mediassa. Sadovyi kehotti asukkaita pysymään pommisuojissa.

Harkovan ja Lvivin iskuista kertoi AFP. Ohjusiskujen uhrien määrä ei vielä ole tiedossa.

Asuintalo paloi Kiovassa.

Räjähdykset seurasivat Ukrainassa annettuja ilmahyökkäysvaroituksia sen jälkeen, kun presidentti Volodymyr Zelenskyi piti videoyhteyden kautta puheen Balilla kokoontuvien G20-maiden johtajille.

Reutersin mukaan Zelenskyin kansliapäällikkö Andri Jermak kommentoi asiaa Twitterissä.

"Venäjä vastaa Zelenskiyn voimakkaaseen G20-puheeseen uudella ohjushyökkäyksellä. Luuleeko kukaan vakavissaan, että Kreml todella haluaa rauhaa? Se haluaa kuuliaisuutta. Loppujen lopuksi terroristit kuitenkin häviävät aina", Jermak twiittasi.

Aiemmin päivällä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syytti Ukrainaa rauhanneuvotteluiden jarruttamisesta. Lavrov kritisoi G20-kokouksessa Zelenskyin esittämiä rauhanehtoja ja väitti, ettei Venäjä ole syypää siihen, etteivät rauhanneuvottelut etene.

Zelenskyi kertoi myöhemmin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Twitterissä, että noin kahdeksalle miljoonalle kuluttajalle on onnistuttu palauttamaan sähköt.

Vielä illan lausunnossaan hän sanoi noin kymmenen miljoonan ihmisen olevan ilman sähköjä. Aiemmin Ukrainan viranomaiset puhuivat seitsemästä miljoonasta kotitaloudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut