Arizonan kuvernööri­­ehdokkaan toimistolle postitettiin epäilyttävää valkoista jauhetta

Yhdysvalloissa järjestetään välivaalit tiistaina, ja vaalien alla maassa on noussut huolta poliittisen väkivallan mahdollisuudesta.

Kuvernööriehdokas Kari Lake puhui kampanjatilaisuudessa Queen Creekin kaupungissa Yhdysvaltain Arizonassa sunnuntaina 6. marraskuuta.

7.11. 6:31

STT

Yhdysvalloissa arizonalaisen kuvernööriehdokkaan Kari Laken toimistolle kerrotaan lähetetyn postitse epäilyttävää valkoista jauhetta. Poliisin tutkintaansa ottamasta tapauksesta kertovat muun muassa CNN ja Daily Beast.

Republikaaniehdokas Laken edustajan Colton Duncanin mukaan Phoenixin kaupungin lainvalvonta­viranomaiset ovat takavarikoineet kaksi kirjekuorta, jotka on lähetetty liittovaltion poliisin FBI:n laboratorioon analysoitaviksi.

Jauheen havainneen työntekijän terveydentilaa tarkkaillaan. Poliisin edustajan mukaan viranomaiset eivät ole kuitenkaan saaneet tietoa, että tapauksesta olisi koitunut henkilövahinkoja.

Duncanin mukaan kampanjatoimisto on suljettuna. Hän kuitenkin painotti, ettei vaalikampanjan pelottelu onnistu ja kuvaili päättäväisyyden olevan korkeammalla kuin koskaan aiemmin.

Huoli noussut

Yhdysvalloissa järjestetään välivaalit tiistaina, ja vaalien alla maassa on noussut huolta poliittisen väkivallan mahdollisuudesta.

Vasta reilu viikko sitten Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin aviomies pahoinpideltiin sairaalakuntoon vasarahyökkäyksessä, kun Nancy Pelosia etsinyt mies oli tunkeutunut pariskunnan asuntoon San Franciscossa.

”Kenenkään ei pitäisi pelotella äänestäjiä”, republikaanien puoluekokouksen puheenjohtaja Ronna McDaniel vetosi sunnuntaina.

Lue lisää: Syyttäjä: Hyökkääjä aikoi ottaa Nancy Pelosin pantti­vangiksi ja murskata polvet – tämä poikkeuksellisesta teosta tiedetään

Arizonassa uhkauksia ovat CNN:n mukaan saaneet niin republikaanien kuin demokraattienkin edustajat.

Laken kilpakumppani demokraattien Katie Hobbs tuomitsi vastustajaansa ja hänen henkilökuntaansa tuoreeltaan kohdistuneen toiminnan. Hobbs kuvaili tapausta uskomattoman huolestuttavaksi ja kertoi olevansa kiitollinen, ettei Lake tai hänen henkilökuntansa vahingoittunut tapauksen vuoksi.

Hobbsin omaan kampanjatoimistoon murtauduttiin viime kuun lopulla. Tapauksen vuoksi on otettu kiinni epäilty, mutta poliisin mukaan mies oli tuoreeltaan murtautunut ainakin yhteen toiseen toimistotilaan. Poliisi ei arvioinut epäillyn olleen poliittisesti motivoitunut.

Äänekäs tukija

Republikaanit toivovat ottavansa vaa'ankieliosavaltio Arizonan takaisin haltuunsa demokraattien kohennettua omaa asemaansa osavaltiossa viime vuosien vaaleissa.

Kari Lake on maan edellisen presidentin Donald Trumpin äänekäs tukija, ja hänellä on ollut vaalikampanjansa yhteydessä takanaan Trumpin tuki.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Laken pikainen nousu republikaanien riveissä on johtanut spekulaatioihin siitä, että hän saattaisi päätyä vuoden 2024 presidentinvaaleissa Trumpin kyljessä varapresidenttiehdokkaaksi. Tarkkaa selvyyttä Trumpin aikeista ei edelleenkään ole, mutta hän on jälleen tuoreeltaan vihjaillut lähtevänsä mahdollisesti uudelleen ehdolle.

Lue lisää: Donald Trump lähtee ”hyvin, hyvin, hyvin todennäköisesti” ehdolle 2024, rinnalle povataan radikaalia naisehdokasta – tämä asetelmista tiedetään

Trumpin vuoden 2020 presidentinvaaleihin liittyneet valheelliset väitteet vaalivilpistä ja hänen oma pokkurointinsa virallista vaalitulosta vastaan ovat herättäneet maassa pelkoa siitä, että kaikki poliitikot eivät välttämättä suostu myöntämään tappiotaan tulevissa vaaleissa.

Kari Lake ei ole esimerkiksi suostunut sanomaan suoraan suostuuko hän hyväksymään vaalituloksen, jos hän itse häviää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut