Pohjois-Korea sanoo vastaavansa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin

Kaksikon keskinäiset harjoitukset ovat jo pitkään herättäneet voimakkaita reaktioita Pohjois-Koreassa, joka näkee ne hyökkäyksen harjoituksina.

7.11. 6:41

Pohjois-Korea sanoo vastaavansa sotilaallisin toimin Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin, kertoo valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Pohjois-Korean asevoimien mukaan harjoituksiin reagoitaisiin jatkossa hellittämättömillä, määrätietoisilla ja musertavilla käytännön sotilaallisilla toimenpiteillä.

Lauantaina päättynyt Vigilant Storm -harjoitus oli Yhdysvaltain ja Etelä-Korean laajin yhteinen ilmasotaharjoitus tähän mennessä. Harjoituksen oli määrä päättyä jo perjantaina, mutta sitä jatkettiin lauantaihin Pohjois-Korean provokaatioiden takia.

Pohjois-Korea on viime viikkoina tehnyt useita ohjuskokeita. Esimerkiksi lauantaina maa ampui Etelä-Korean asevoimien mukaan neljä lyhyen kantaman ballistista ohjusta mereen.

Lue lisää: Pohjois-Korea ampui neljä lyhyen kantaman ballistista ohjusta mereen

Tuoreessa tiedotteessaan Pohjois-Korean asevoimat sanoi viimeaikaisten ohjuskokeiden olleen selkeä vastaus Yhdysvaltain ja Etelä-Korean viimeviikkoisille sotaharjoituksille. Pohjois-Korea kuvaili toimiensa olleen ”vastaavanlaisia sotilasoperaatioita” näihin nähden.

”Mitä sitkeämmin vihollisten provosoivat sotilaalliset liikkeet jatkuvat, sitä perusteellisemmin ja armottomammin KpA torjuu heitä”, lausunnossa sanottiin käyttäen Pohjois-Korean asevoimien lyhennettä.

Lue lisää: Etelä-Korea sanoo jatkavansa ilma­sota­harjoituksia Yhdysvaltojen kanssa, syynä Pohjois-Korean uhittelu

Asevoimien lausunnosta ei käy yksiselitteisesti ilmi liittyvätkö varoitukset puhtaasti mahdollisiin tuleviin harjoituksiin, vai saattaako maa suunnitella vielä uusia toimia vastauksena viikonloppuna päättyneisiin ilmasotaharjoituksiin.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteiset harjoitukset ovat jo pitkään herättäneet voimakkaita reaktioita Pohjois-Koreassa, joka näkee ne hyökkäyksen harjoituksina. Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat varoittaneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut