Trumpin ex-neuvonantaja Steve Bannon valittaa kongressin halventamisesta saamastaan tuomiosta

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin liittolainen ja entinen neuvonantaja Steve Bannon on jättänyt virallisen hakemuksen tuomiosta, jonka hän sai kongressin halventamisesta. Kuva on otettu 15. marraskuuta 2021, kun Bannon lähti oikeuden istunnosta Washingtonissa.

5.11. 7:55

Washington

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin liittolainen ja entinen neuvonantaja Steve Bannon on jättänyt virallisen valituksen kongressin halventamisesta saamastaan tuomiosta.

Uutiskanava CNN:n ja uutistoimisto Reutersin mukaan Bannon jätti ilmoituksen valituksesta liittovaltion tuomioistuimelle perjantaina. Miehen asianajajat olivat sanoneet jo aiemmin, että tuomiosta valitetaan.

Bannon tuomittiin viime kuussa neljän kuukauden vankeusrangaistukseen. Hän oli kieltäytynyt todistamasta kongressille viime vuoden loppiaisen mellakasta, jossa Trumpin kannattajat hyökkäsivät Capitolin kongressirakennukseen Washingtonissa.

Bannonin vankeustuomiota ei ole vielä pantu täytäntöön, vaan hän saa olla vapaana valituksen ajan. Bannonille on määrätty myös 6 500 dollarin sakot.

Oikeusministeriö oli alkujaan esittänyt Bannonille kuuden kuukauden vankeutta ja 200 000 dollarin sakkoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut