Pohjois-Korea laukaisi jälleen ballistisen ohjuksen, kertoo Etelä-Korea

Pohjois-Korea on viime aikoina tehnyt lukuisia ohjuskokeita. Jännitteet Korean niemimaalla ovatkin olleet kireimmillään vuosikausiin.

28.10. 7:59

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on jälleen laukaissut kaksi ballistista ohjusta kohti Japaninmerta. Aiemmassa lausunnossaan asevoimien edustaja puhui yhdestä ohjuksesta.

Asevoimien lausunnossa kerrotaan, että valvontaa on nyt lisätty ja asevoimat ovat täydessä valmiudessa sekä läheisessä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa.

Pohjois-Korea on viime aikoina tehnyt lukuisia ohjuskokeita, ja jännitteet Korean niemimaalla ovat olleet kireimmillään vuosikausiin. Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat varoittaneet, että Pohjois-Korea aikoo tehdä mahdollisesti ydinkokeen ensi kertaa sitten vuoden 2017.

Yhdysvallat, Japani ja Etelä-Korea varoittivat maata keskiviikkona, että mahdolliseen ydinkokeeseen reagoitaisiin ennennäkemättömän voimakkaasti. Tokiossa käytyjen kolmen maan apulaispuolustusministerien keskustelujen jälkeen maat sopivat edelleen tiivistävänsä yhteistyötään, jotta Pohjois-Korea saataisiin takaisin neuvottelemaan aseriisunnasta.

Etelä-Korea pitää Pohjois-Korean toimia provokaatioina. Pohjois-Korea puolestaan on kiukustunut Etelä-Korean, Yhdysvaltojen ja Japanin yhteisistä sotaharjoituksista ja perustellut ohjuslaukaisujaan tarpeellisina vastatoimina. Pohjois-Korean valtionmedia on myös julkaissut maan asevoimien harvinaisia lausuntoja, joissa se tuomitsee vihollisen sotaharjoitukset ja vaatii niiden lopettamista.

Pohjois-Korean ohjuslaukaisut ja mahdolliset ydinkoeaikeet ovat herättäneet kiistelyä myös YK:n turvallisuusneuvostossa, jossa Venäjä ja Kiina pitävät Pohjois-Korean puolta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut